17 °c

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

İSTANBUL (AA) - AK Parti İstanbul Kadın Kolları, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla yürüyüş düzenledi.Beyoğlu Tünel önünde toplanan grup ellerinde Tükçe, Kürtçe, İngilizce ve Arapça ''kadın hayattır'', ''kadın dünyadır'' yazılı dövizler taşıyarak sloganlar eşliğinde Galatasaray Meydanı'na kadar yürüdü.Burada basın açıklamasını okuyan Kadın...

Güncel Haberi
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

İSTANBUL (AA) - AK Parti İstanbul Kadın Kolları, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla yürüyüş düzenledi.

Beyoğlu Tünel önünde toplanan grup ellerinde Tükçe, Kürtçe, İngilizce ve Arapça ''kadın hayattır'', ''kadın dünyadır'' yazılı dövizler taşıyarak sloganlar eşliğinde Galatasaray Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada basın açıklamasını okuyan Kadın Kolları İl Başkanı Şeyma Döğücü, insanlığın büyük bir kesiminin çok yönlü şiddete maruz kaldığı bir çağın kadınları olduklarını söyledi.

Yaşamın her alanının hak ve adalet mücadelesi ile geçmekte olduğunu belirten Döğücü, ''İçinde bulunduğumuz çağın olumsuz özelliklerine inat kadınlar olarak dünyayı güzelleştirmeye yönelik çabaların kaynağı da yine biz olacağız. Hayallerimizle yapabildiklerimiz arasında derin uçurumlar olmasına rağmen bizler yılgınlık nedir bilmiyoruz. Çünkü kadını Allah’ın emaneti olarak gören bir dinin mensuplarıyız. Bizi biz yapan değerlerin korunması ve güvence altına alınması ile insan hakları konusunda bir şeyler yapmış oluruz.'' diye konuştu.

Döğücü, hak ve adalet gibi değerlerin toplum tarafından güvence altına alındığında şiddete karşı amaçlarına ulaşacaklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

''Kadına yönelik şiddet, cinsiyet ayrımcılığına dayalı bir insan hakları ihlalidir. Kadına yönelik şiddet dünyada ve ülkemizde eğitim, ekonomik durum, yaş ve yaşadığı çevreye bakmaksızın tüm kadınların ve dolaylı olarak toplumun etkilendiği bir durumdur. Şiddet bir insan hakkı ihlali olması ile birlikte, bireyi, aileyi ve toplumu derinden etkileyen bir hastalıklı ruh halidir. Kadının maddi ve manevi her yönden zarar görmesine ve hayatını insani koşullarda devam ettirememesine neden olur. Toplumun geleceğini oluşturan kadınlar ne yazıktır ki, türlü olumsuzluklarla karşı karşıya gelmektedir. Başta aile olmak üzere devlet kademeleri ve medyanın önemli görevleri bulunmaktadır. Bize düşen görev; pek tabidir ki bu mağduriyetleri ortadan kaldırmak olmalıdır. Ancak bununla beraber iyi örnekleri toplumda yaygınlaştırarak, kadının varlığına yaraşır temsil imkanını gözler önüne sermek asıl amacımız olmalıdır. İyi örneklerin toplumda yaygınlaşmasıyla beraber kötünün kendine yer bulamayacağı bir dünya düşüncesiyle yolumuza devam etmeliyiz. Kadın ve erkek arasında yaşanan şiddetin hiçbir biçimde hoş görülmediği bir toplum oluşturmak bizim elimizde.''

Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam ise çevrede bulunan vatandaşların da yürüyüşe destek verdiğini belirterek, ''Kadın meselesi hepimizin meselesidir ve siyaset üstü bir meseledir. Kadın konusunu her zaman siyasetten üstün olarak gördük. Kadın ve şiddet konusunun hiçbir zaman bir araya gelmemesi lazım. Bugün 81 ilin tamamında bunu dünyaya haykırıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Yürüyüşe Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve çok sayıda kişi katıldı.

Sıradaki Haber