17 °c

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

ERZURUM (AA) - Atatürk Üniversitesi (AÜ) Kadın Sorunları Araştırma Merkezi (ATAKSAM) Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Derya Öcal, "İnsan, yaşamı içerisinde her alanda şiddete maruz kalabilir. Bunu sadece aile içi olarak düşünmek doğru değil. İş hayatında, günlük yaşamda insanlar şiddete maruz kalabiliyor." dedi.Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlü ile ATAKSAM tarafından, 25 Kasım...

Güncel Haberi
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

ERZURUM (AA) - Atatürk Üniversitesi (AÜ) Kadın Sorunları Araştırma Merkezi (ATAKSAM) Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Derya Öcal, "İnsan, yaşamı içerisinde her alanda şiddete maruz kalabilir. Bunu sadece aile içi olarak düşünmek doğru değil. İş hayatında, günlük yaşamda insanlar şiddete maruz kalabiliyor." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlü ile ATAKSAM tarafından, 25 Kasım "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla, üniversitenin yerleşkesinde düzenlenen panelde, kadınlara yönelik şiddetin çeşitleri tartışıldı.

Panele konuşmacı olarak katılan AÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve ATAKSAM Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Derya Öcal, şiddetin genellikle herkesin gözlemlediği bir olgu olduğunu söyledi.

Şiddetin temelde güç ve baskı unsurlarını içerisinde barındıran, insanın bedensel veya ruhsal açıdan zarar görmesine sebep olan hareketlerin tümü olduğunu belirten Öcal, şu değerlendirmede bulundu:

"İnsan, yaşamı içerisinde her alanda şiddete maruz kalabilir. Bunu sadece aile içi olarak düşünmek doğru değil. İş hayatında, günlük yaşamda insanlar şiddete maruz kalabiliyor. Kadına yönelik şiddet dediğimizde kadın ve erkek arasındaki güç dengesinin bozulması anlamına geliyor aslında. Yine erkek ve kadın tanımlamasında kadın, duygusal ve zayıf bir karaktere büründürülürken, erkek güçlü ve iktidar sahibi olarak gösteriliyor."

Öcal, erkek ve kadınların genelde bu karakter içerisinde yaşamlarını sürdürdüklerini belirterek, durumun böyle olması halinde şiddete maruz kalan kadınların, bunun farkına bile varamadıklarını ifade etti.

Kadınların şiddete maruz kaldıklarını fark etmemelerinin temel nedeninin şiddet olgusunun fiziksel şiddetle örtüştürülerek düşünülmesinden kaynaklandığını aktaran Özel, "Günümüzde mobbing dediğimiz olgu bile bir şiddet unsurudur." dedi.

Panele, akademisyenler, çeşitli sevil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Sıradaki Haber