17 °c

Kadınlar pantolon giymesin demişti! Kovuldu

Kadınların pantolon giymesinin günah olduğu gibi skandal açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen ilahiyatçı İhsan Şenocak açığa alındı.

Güncel Haberi
Kadınlar pantolon giymesin demişti! Kovuldu
Kadınlar pantolon giymesin demişti! Kovuldu

Diyanet İşleri Başkanlığı, Samsun'da vaizlik yapan ilahiyatçı İhsan Şenocak'ı açığa aldı.

"Kızlar'ın pantolon giymesinin, kaşlarını aldırmasının, üniversiteye gitmesinin günah olduğunu" iddia ederek kamuoyunda büyük tepki yaratan Şenocak halkı ensest ilişkiye de açıkça davet ederek büyük bir skandala imza atmıştı. Şenocak, "İslam Hukuku, inancına göre annesiyle evlenen Mecusi’ye karışmaz. İslam esas alınsın; isteyen nikâhını Müftülük'te, karşı çıkan kilisede kıysın" ifadesini kullanmıştı.

ATATÜRK'E HAKARET EDEN MISIRLIOĞLU'NA SAHİP ÇIKTI

Şenocak, Atatürk'e hakaretten hakkında soruşturma başlatılan Kadir Mısırlıoğlu'na da sahip çıkmış, "Bu milletin evlatları nezdinde Kadir Mısıroğlu nun Lozan'dan Abdülhamid'e kadar her bir eseri kalemle kazanılmış bir zaferdir. Kadir Mısıroğlu sadece kitap yazmadı. Dinine ve tarihine kastedilen bu milletin yoluna, yeniden onu karargâhına götürecek işaretler koydu” demişti. 

İHSAN ŞENOCAK KİMDİR?

1974 yılında Samsun’da dünyaya geldi. İlkokuldan sonra hafızlık yaptı. 1994’te Samsun İmam Hatip Lisesi’nden 99’da Ondokuzmayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu.

2002’de Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Haseki Eğitim Merkezi’ni bitirdi. 2004 yılında OMÜ İlahiyat Fakültesi İslâm Hukuku Anabilim Dalında “İslâm Hukuku’nda Taklit” konulu teziyle yüksek lisans yaptı.

Aynı fakültede “İslâm Hukuku’nda Örfün Hükümlere Etkisi” adlı tezini tamamlayarak doktor oldu. Diyanet İşleri Başkanlığında farklı kademelerde görev yaptı.

2005-2010 yılları arasında yayımlanan İnkişaf dergisinin Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı. Milli Gazete ve Yeni Şafak’ta müstear isimle dizi ve düşünce yazıları yazdı.

2008’de Tv5’de “köprü” programını hazırlayıp sundu. Ülke tv ve çeşitli kanallarda programlar yaptı.

Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Sıradaki Haber