17 °c

Kahramanmaraş'taki STK'lardan anayasa değişikliğine destek

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'taki 151 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Kahramanmaraş Platformu Dönem Sözcüsü Yunus Bülbül, referandumda "evet" oyu kullanacaklarını açıkladı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Platformu üyeleriyle Çınaraltı Kasrı'nda bir araya geldi.Erkoç, burada yaptığı konuşmada, her geçen...

Güncel Haberi
Kahramanmaraş'taki STK'lardan anayasa değişikliğine destek
Kahramanmaraş'taki STK'lardan anayasa değişikliğine destek

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'taki 151 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Kahramanmaraş Platformu Dönem Sözcüsü Yunus Bülbül, referandumda "evet" oyu kullanacaklarını açıkladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Platformu üyeleriyle Çınaraltı Kasrı'nda bir araya geldi.

Erkoç, burada yaptığı konuşmada, her geçen gün daha da güçlenen sivil toplum kuruluşlarının Kahramanmaraş halkını temsil ettiğini söyledi.

Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini ve artık ayağa kalkarak geleceğe güçlü adımlarla ilerlediğini belirten Erkoç, Türkiye'nin artık dünya siyasetinde söz sahibi bir ülke olduğunu kaydetti.

Bugüne kadar bu yolda çok badirelerin atlatıldığına dikkati çeken Erkoç, "Hamdolsun son 15 yıldan bu yana, saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, bu ülkenin evlatları büyük bir öz güvenle bu ülkeyi geleceğe taşımak için canlarını ortaya koydular. Tüm badireleri atlattık hamdolsun. Çok önemli saldırılar, engellemeler oldu. Parlamenter sistemden kaynaklı çok sıkıntılar yaşandı. Birçok sıkıntılı süreç de yaşanmakta ama hamdolsun Meclisimiz tarihi bir karar aldı. 16 Nisan'da bir halk oylaması var. Bu halk oylaması ile Türkiye yeni bir sisteme, yeni bir hükümet sistemine kavuşacak." diye konuştu.

Erkoç, kendisini ülkesine adamış Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yarın Kahramanmaraş'ta misafir edeceklerini söyledi.

- "Yeni anayasa düzenlemeleri büyük bir şans sunuyor"

Kahramanmaraş Platformu Dönem Sözcüsü Bülbül de 151 sivil toplum kuruluşu ile bir araya geldiklerini ve referandumda "evet" diyeceklerini söyledi.

Türkiye'nin dünyada söz sahibi bir ülke haline geldiğini, bunun da parlamenter sistemin açtığı krizlere rağmen Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir lider ile sağlandığını belirten Bülbül, ülkenin 93 yıldır parlamenter sistemle yönetildiği, bu sürede 65 iktidarın değiştiğine dikkat çekerek, "Yani her bir buçuk yıla bir hükümet düşüyor. Bu hükümetlerin bir çoğu da koalisyon hükümetleri. Buna her 10 yılda bir yapılan darbeleri de eklersek, Türkiye'nin istikrar kazandığı ve büyüdüğü dönemler, Menderes, Özal, Erbakan ve AK Parti'nin iktidar olduğu dönemlerdir sadece. Bu dönemlerde de askeri, bürokratik ve yargı vesayeti halkın seçtiği iktidarları sürekli durdurmaya çalışmış, frenlemiş, bloke etmiştir." ifadelerini kullandı.

Sistemin halka ve halkın seçtiği parlamentoya güvenmeyen, vesayetçi bir sistem olduğunu kaydeden Bülbül, Türkiye'nin parlamenter sistemle tam anlamıyla kayıp yıllar yaşadığını söyledi.

Bülbül, "Yıllardır Türkiye'ye ayak bağı olan bu askeri, bürokratik ve yargısal vesayetten kurtulmak için bu yeni anayasa düzenlemeleri bize büyük bir şans sunuyor. Türkiye ilk kez siviller eliyle yapılmış, sivil bir anayasaya kavuşacak inşallah. Millet olarak bu şansı iyi değerlendirmeli ve asla kaçırmamalıyız. İşte her türlü vesayetten kurtulmak için de 'evet' diyeceğiz." dedi.

Sıradaki Haber