17 °c

Kanser hastası Ayşe'nin hayaliydi gerçek oldu!

Mersin’in Tarsus ilçesinde 4 yıldan bu yana yumuşak doku kanseri tedavisi gören 13 yaşındaki Baldaz'ın görmeyi çok istediği Güney Kore'ye yolculuğu başladı.

Güncel Haberi
Kanser hastası Ayşenin hayaliydi gerçek oldu!
Kanser hastası Ayşe'nin hayaliydi gerçek oldu!

Mersin’in Tarsus ilçesinde, 4 yıldan bu yana yumuşak doku kanseri tedavisi gören 13 yaşındaki Havin Ayşe Baldaz, internet aracılığıyla tanıyıp kültürüne ilgi duyduğu Güney Kore'yi görme hayalini gerçeğe dönüştürmek için yola çıktı.

Rahatsızlığının dördüncü evresinde olan Baldaz'ın Güney Kore'ye gitme hayalinin haberleştirilmesi üzerine harekete geçen Kore Turizm Organizasyonu İstanbul Ofisi yetkilileri hazırlık sürecini tamamladı.

Geçtiğimiz günlerde Tarsus'a gelerek aileyle görüşen yetkililer, daha sonra seyahat planlamasını yaparak Baldaz'ın hayalinin gerçekleşmesi için ilk adımı attı.

Asiana Hava Yollarınca uçak biletleri temin edilen Baldaz, beraberinde babası Abdulbaki Baldaz ve üvey annesi Nuran Baldaz ile Güney Kore'nin başkenti Seul'e gitmek üzere yola çıktı.

İNANAMIYORUM

Havin Ayşe Baldaz, yolculuk öncesi çok heyecanlı olduğunu anlatarak, "Hayalimin gerçek olacağı aklıma gelmemişti. Halen inanamıyorum, şaka gibi geliyor. Bana destek olan herkese teşekkür ederim. Orada bol bol gezip, hayranı olduğum müzik gruplarıyla bir araya geleceğim." dedi.

İlçeye bağlı Bağlar Mahallesi'ndeki evlerinden yakınları tarafından uğurlanan Baldaz ailesi, Adana Havalimanı'ndan İstanbul'a gitti.

Atatürk Havalimanı'nda ise Asiana Hava Yolları İstanbul Şube Müdürü Zangsuk Yu ve Kore Turizm Organizasyonu İstanbul Ofisi Müdürü Jaesang Lee tarafından karşılanan Baldaz ailesi işlemlerinin yapıp Seul'e gitmek için uçağa bindi.

Sıradaki Haber