17 °c

Karabük'te FETÖ/PDY operasyonu

KARABÜK (AA) - Karabük'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 7 öğretmenden biri tutuklandı.Karabük Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 7 öğretmenin emniyetteki...

Güncel Haberi
Karabük'te FETÖ/PDY operasyonu
Karabük'te FETÖ/PDY operasyonu

KARABÜK (AA) - Karabük'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 7 öğretmenden biri tutuklandı.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 7 öğretmenin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Karabük Adliyesine getirilen ve örgütün şifreli haberleşme uygulaması "ByLock"u kullandığı iddia edilen öğretmenlerden M.S çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, diğer 6 öğretmenin ise savcılık sorgulamasının devam ettiği öğrenildi.

FETÖ soruşturması kapsamında daha önce görevlerinden uzaklaştırılan öğretmenler M.E, S.S.A, N.E, M.D, İ.Ö, E.B ve M.S 14 Şubat'ta gözaltına alınmıştı.

- Kastamonu Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı adliyede

Öte yandan kentteki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önce görevinden uzaklaştırılan ve gözaltına alınan Kastamonu Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı adliyeye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubesi ekipleri tarafından Kastamonu'da gözaltına alınarak Karabük'e getirilen, Kastamonu Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Hakan Eski'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

"Karabük emniyetinde görevli akademi mezunu komiserlerin sözde sorumlusu olduğu" iddia edilen şüpheli, sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

Bir süre önce Kastamonu Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı iken FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görevinden uzaklaştırılan Hakan Eski, 7 Şubat'ta Kastamonu'da gözaltına alınmıştı.


Sıradaki Haber