17 °c

Karabük'te tarihi konakta yangın

KARABÜK (AA) - Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 100 yıllık olduğu tahmin edilen konakta çıkan yangın, binanın çatısında hasara yol açtı.Musalla Mahallesi Manifaturacılar Sokağı'nda bulunan ve butik otel olarak kullanılan tarihi konağın bacasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.Çevredeki vatandaşların haber vermesiyle gelen Safranbolu Belediyesine bağlı itfaiye...

Güncel Haberi
Karabük'te tarihi konakta yangın
Karabük'te tarihi konakta yangın

KARABÜK (AA) - Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 100 yıllık olduğu tahmin edilen konakta çıkan yangın, binanın çatısında hasara yol açtı.

Musalla Mahallesi Manifaturacılar Sokağı'nda bulunan ve butik otel olarak kullanılan tarihi konağın bacasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Çevredeki vatandaşların haber vermesiyle gelen Safranbolu Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri, yangını kısa sürede söndürdü.

Dumandan etkilenen bir otel çalışanına olay yerinde sağlık ekipleri tarafından ambulansta müdahale edildi.

Yangın nedeniyle binanın çatısında hasar oluştu.

Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Şenol, gazetecilere yaptığı açıklamada, ihbarı alır almaz olaya müdahale ettiklerini söyledi.

Zamanında müdahaleyle tarihi konağın yanmasını önlediklerini belirten Şenol, "İnşallah bir daha böyle bir olayla karşılaşmayız." dedi.

Sıradaki Haber