17 °c

Karadağ'ın AB'ye üyelik süreci

PODGORICA (AA) - Karadağ Başbakanı Dusko Markovic, Avrupa Birliğine (AB) katılım müzakerelerinde yıl sonuna kadar iki yeni fasıl daha açacaklarını kaydetti.Markovic, AB üyesi ülkelerin Karadağ'da görevli büyükelçilerini kabul etti.Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Markovic, büyükelçilerle yaptığı toplantıda, Karadağ'ın müzakere sürecini ve sürecin sonraki...

Güncel Haberi
Karadağ'ın AB'ye üyelik süreci
Karadağ'ın AB'ye üyelik süreci

PODGORICA (AA) - Karadağ Başbakanı Dusko Markovic, Avrupa Birliğine (AB) katılım müzakerelerinde yıl sonuna kadar iki yeni fasıl daha açacaklarını kaydetti.

Markovic, AB üyesi ülkelerin Karadağ'da görevli büyükelçilerini kabul etti.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Markovic, büyükelçilerle yaptığı toplantıda, Karadağ'ın müzakere sürecini ve sürecin sonraki adımlarını ele aldıklarını söyledi.

Karadağ'ın katılım müzakerelerinde ciddi bir yol katettiğini ve tüm şartları yerine getiren "aday ülke" olarak bölgede örnek teşkil ettiğini vurgulayan Markovic, AB Komisyonunun raporlarında bunun açıkça görülebildiğini dile getirdi.

Markovic, yıl sonuna kadar üç fasıl açılmasını beklediklerini aktararak, "Şu anda iki faslın açılacağına eminiz. Bu sürecin son derece sevindirici bir dinamiği var.'' ifadelerini kullandı.

Karadağ'ın 30 numaralı faslı kapatmak için gerekli koşulları yerine getirdiğini belirten Markovic, "Gelecek yıl hızlı bir şekilde yeni bir döneme gireceğimizi ve yeni fasılları kapatacağımızı umuyorum.'' şeklinde konuştu.

Markovic, yeni hükümette kamu yönetimi ve Avrupa işleri bakanlıklarının kurulmasının büyükelçiler tarafından da memnuniyetle karşılandığını sözlerine ekledi.

Katılım müzakerelerinde bugüne kadar 22 fasıl açan Karadağ, bunlardan ikisini kapattı.

Sıradaki Haber