17 °c

Kardak devriyesine "fırtına molası" devam ediyor

MUĞLA (AA) - Türk Sahil Güvenlik güçleri, Kardak krizinin 21. yılında, Türk karasularını ihlal eden Yunan güçlerini önleme devriyesini, denizdeki olumsuz hava koşulları nedeniyle yapamıyor.Bodrum ilçesine 3,8 mil mesafedeki Kardak kayalıklarında bir süredir devam eden önleme çalışmaları, olumsuz hava koşulları yüzünden durdu.Bölgede 24 saat devriye görevi yapan Sahil Güvenlik...

Güncel Haberi
Kardak devriyesine fırtına molası devam ediyor
Kardak devriyesine "fırtına molası" devam ediyor

MUĞLA (AA) - Türk Sahil Güvenlik güçleri, Kardak krizinin 21. yılında, Türk karasularını ihlal eden Yunan güçlerini önleme devriyesini, denizdeki olumsuz hava koşulları nedeniyle yapamıyor.

Bodrum ilçesine 3,8 mil mesafedeki Kardak kayalıklarında bir süredir devam eden önleme çalışmaları, olumsuz hava koşulları yüzünden durdu.

Bölgede 24 saat devriye görevi yapan Sahil Güvenlik botları, 5 gündür kuzeyden etkisini sürdüren fırtına nedeniyle Bodrum, Turgutreis ve Yalıkavak'taki marinalarda havanın düzelmesini bekliyor.

Yasa dışı geçişi engellemek ve yaşanabilecek olumsuzluklara müdahale edebilmek için dün Turgutreis'in Çataladası önlerinde bekleyen ve zaman zaman da Turgutreis-Gümüşlük ve Kardak kayalıkları önlerinde devriye yapan Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı askeri geminin, öğleden sonraya kadar görev yerinde olmadığı gözlendi.

Öte yandan, Turgutreis açıklarında seyreden bazı kuru yük gemilerinin olumsuz hava koşulları nedeniyle Kardak kayalıkları arkasından düşük hızla ilerlediği görüldü.

Sıradaki Haber