17 °c

Katar'da "Filistin Halkıyla Dayanışma" etkinliği

DOHA (AA) - Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, İslam dünyasında yaşanan krizlere rağmen Filistin'in, ümmetin öncelikli meselesi olmaya devam ettiğini söyledi.Meşal, Katar Üniversitesi İlahiyat ve İslami Araştırmalar Fakültesinin başkent Doha'da düzenlediği "Filistin Halkıyla Dayanışma" etkinliğinde katılımcılara hitap etti."Filistin, mevcut dönemde yaşanan çeşitli...

Güncel Haberi
Katar'da Filistin Halkıyla Dayanışma etkinliği
Katar'da "Filistin Halkıyla Dayanışma" etkinliği

DOHA (AA) - Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, İslam dünyasında yaşanan krizlere rağmen Filistin'in, ümmetin öncelikli meselesi olmaya devam ettiğini söyledi.

Meşal, Katar Üniversitesi İlahiyat ve İslami Araştırmalar Fakültesinin başkent Doha'da düzenlediği "Filistin Halkıyla Dayanışma" etkinliğinde katılımcılara hitap etti.

"Filistin, mevcut dönemde yaşanan çeşitli krizlere rağmen ümmetin merkezi meselesi olmaya devam etmektedir." diyen Meşal, Filistin halkıyla dayanışma etkinliklerinin önemine vurgu yaptı.

Meşal, uluslararası camiada Filistin halkının daha fazla desteklenmesi ve işgale açık bir alan bırakılmaması çağrısında bulundu.

Filistin ile ilgili bu etkinlik ve benzer çabaların, dünya kamuoyu önünde İsrail'in izlediği işgalci politikayı teşhir ettiğini dile getiren Meşal, "Dünya halklarının büyük bir kısmı, İsrail'in vahşetini daha iyi anlamaya başladı. Bunu da İsrail ürünlerini boykot ederek gösteriyorlar." diye konuştu.

Katar Üniversitesi İlahiyat ve İslami Araştırmalar Fakültesi Dekanı Yusuf es-Sadıki de İsrail işgaliyle mücadele için Filistinli gruplar arasında ve İslam dünyasında birliğin sağlanması gerektiğine dikkati çekti.

Filistin meselesini savunmada eğitim kurumlarının önemine değinen Sadıki, Filistin davasının yeniden ihya edilmesinin ancak eğitim kurumları, ilim kürsüleri ve üniversiteler aracılığıyla olacağını belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nun 29 Kasım 1977 tarihinde yaptığı oturumda alınan kararla Filistin sorununun çözümüne destek vermek amacıyla 1978'den beri her yıl 29 Kasım "Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü" olarak kutlanıyor.

Sıradaki Haber