KAYSERİ (AA) - Kayseri'de telefonda dolandırıcılık iddiasıyla 2 kişi tutuklandı.
Alınan bilgiye göre, TOKİ Demokrasi Mahallesi'nde yaşayan D.Y'yi (27) telefonla arayan iki kişi, kendilerini polis olarak tanıttı.
Bir kuyumcu dükkanının soyulduğunu belirten zanlılar, olayda kendisine ait kimlik bilgilerinin kullanıldığını söyledi. Zanlılar, kadından para ve altınlarını eve gelecek polis memuruna vermesini istedi.
D.Y, bir süre sonra eve gelen zanlıya, 3 altın kolye, 2 alyans yüzük, bir altın saat, kredi kartı, 950 avro ve 550 lira para verdi.
Daha sonra şüphelenen kadın, durumu polise bildirdi.
Polis, verilen eşkaller doğrultusunda başlattığı çalışmalar sonucunda zanlılardan E.Ç'yi (22) Anbar Mahallesi, E.T'yi (28) de şehir merkezinde yakaladı. Zanlıların üst aramasında, D.Y'den aldıkları altın ve paraların bir kısmı ele geçirildi.
Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen E.Ç. ve E.T, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.














