17 °c

KHK ile görevlendirme yapılan belediyeler

ŞIRNAK (AA) - Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Silopi Belediyesince, ilçeden geçen 5 kilometre uzunluğundaki dere temizlendi.İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirmenin ardından ilçede vatandaşların hak ettiği belediye hizmetlerine kavuşması için başlatılan çalışmalar sürüyor.Bazı vatandaşların, ilçeden geçen 5 kilometre uzunluğundaki dereye...

Güncel Haberi
KHK ile görevlendirme yapılan belediyeler
KHK ile görevlendirme yapılan belediyeler

ŞIRNAK (AA) - Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Silopi Belediyesince, ilçeden geçen 5 kilometre uzunluğundaki dere temizlendi.

İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirmenin ardından ilçede vatandaşların hak ettiği belediye hizmetlerine kavuşması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Bazı vatandaşların, ilçeden geçen 5 kilometre uzunluğundaki dereye kanalizasyon aktığını ve çevreye kötü koku yayıldığını belirterek belediyeye başvurması üzerine Silopi Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Savaş Konak, söz konusu derenin temizlenmesi talimatını verdi.

Bu kapsamda Silopi Belediyesi ve Devlet Su İşleri (DSİ) ekiplerince 4 yıl aradan sonra ilk kez temizlik çalışması başlatıldığı belirtilen dereden iş makineleri ile hafriyat, kum ve çöp çıkarıldı.

Dere yatağında bulunan bazı menfezlerin de PKK'lı teröristlerin patlayıcı tuzaklamasının önlenmesi amacıyla temizlendiği belirtildi.

Silopi Belediyesince bir süre önce de PKK'lı teröristlerin zarar verdiği kanalizasyon hattı onarılmış, 24 metre boru döşenmişti.


Sıradaki Haber