17 °c

Kıbrıs görüşmelerinde kriz! Rum lider Anastasiadis görüşmeyi terketti

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde yapılan liderler görüşmesinde Rum lider Nikos Anastasiadis'in büyük bir öfkeyle "Söyleyecek bir şeyim yoktur" dediğini ve kapıyı sert bir şekilde vurarak çıktığını söyledi. Aylardır devam eden Kıbrıs müzakerelerinde bugün büyük bir kriz yaşandı. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Lideri...

Güncel Haberi
Kıbrıs görüşmelerinde kriz! Rum lider Anastasiadis görüşmeyi terketti
Kıbrıs görüşmelerinde kriz! Rum lider Anastasiadis görüşmeyi terketti

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde yapılan liderler görüşmesinde Rum lider Nikos Anastasiadis'in büyük bir öfkeyle "Söyleyecek bir şeyim yoktur" dediğini ve kapıyı sert bir şekilde vurarak çıktığını söyledi.

Aylardır devam eden Kıbrıs müzakerelerinde bugün büyük bir kriz yaşandı. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, bugün yeniden bir araya geldi. Ara bölgedeki BM tesislerinde gerçekleşen görüşme, Anastasiadis'in kapıyı vurup salondan çıkmasıyla bitti. Liderler, bugünkü görüşmede Rum Meclisi'nin Enosis referandumunun okullarda anılması kararını görüştü. Cumhurbaşkanı Akıncı, görüşme sonrası yaşananları şöyle anlattı: "Anastasiadis konuşmasını yaptıktan sonra BM Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin konuyu toparlama açısından yapmakta olduğu bir konuşma vardı. Eide'nin, algının düzeltilmesi gerektiğini ifade etmeye çalıştığı bir noktada Rum lider büyük bir öfke içerisinde 'Söyleyecek bir şeyim yoktur' diyerek, kapıyı da sert bir şekilde vurup çıktı. O noktada başka yapacak bir şey kalmadı. Rum liderin geçmişte de zaman zaman fevri davranışları oldu. Buna müsamaha göstermek, tolere etmek mümkün değildi. Bu toplantının devam edebilmesinin en önemli şartı, orada bulunanlara karşı saygı içinde bulunmaktır. Bunun başka bir yolu yoktur. O olmadığı takdirde toplantının devam etmesi mümkün değildir." KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, ayrıca "Çekip gittikleri kapıyı yeniden açmak kendi ellerindedir" açıklamasını yaptı. Kıbrıslı taraflar, geçen ay Cenevre'de bir araya gelmiş, Türkiye, İngiltere ve Yunanistan'ın da katıldığı zirveden bir sonuç çıkmamıştı.

Sıradaki Haber