17 °c

Ukrayna'da suikast ve patlama!

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de suikast ve patlamalar birbirini izliyor. Bugün Kiev'de seyir halindeki bir araç havaya uçtu, dün ise Ukrayna istihbaratından bir albayın aracına bombalı suikast yapıldı.

Güncel Haberi
Ukraynada suikast ve patlama!
Ukrayna'da suikast ve patlama!

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bir otomobil patladı. Ukrayna basını olayda ölü ve yaralıların olabileceğini aktardı. İçişleri Bakanlığı, patlamanının terör saldırısı olduğunu açıkladı.

 Ukrayna basınından alınan habere göre Başkent Kiev'de meydana gelen patlamada, seyir halinde giden bir araç infilak etti. 

Patlama sonucunda sürücü hayatını kaybederken patlayan araçtan etrafa saçılan parçalar sonucunda 2 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı basın sözcüsü Artem Shevchenko’nun yaptığı açıklamaya göre olay “terör saldırısı” olarak nitelendirildi ve gerekli soruşturmaları askeri savcılık yürütecek. Buna ek olarak aracın patlamasına bir düzeneğin sebep olduğunu fakat daha detayların bilinmediğini ekledi.

Öte yandan, Ukrayna Savunma Bakanlığı, Kiev'de dün bir araca yerleştirilen bombanın patlaması sonucunda istihbarat servisinde görevli bir albayın hayatını kaybettiğini duyurdu.

Sıradaki Haber