17 °c

Kılıçdaroğlu o sözlerine açıklık getirdi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, kadınlara yönelik şiddeti meşru gösterdiği bir açıklaması nedeniyle geçtiğimiz hafta ciddi şekilde eleştirilmişti. Kılıçdaroğlu, bugün o sözleri için yeni bir açıklama yaptı.

Güncel Haberi
Kılıçdaroğlu o sözlerine açıklık getirdi
Kılıçdaroğlu o sözlerine açıklık getirdi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta yaptığı ve tüm Türkiye'de kadınları ayağa kaldıran "Erkek işsizse, akşam tencere kaynamıyorsa gelir hıncını karısından alır" sözlerine açıklama getirdi.

Eşitlik, Adalet ve Kadın Zirvesi'ne katılan CHP lideri Kılıçdaroğlu, moderatör Ayşe Arman'ın, "Kemal Bey gerçekten bu söylediklerinize inanıyor musunuz?" şeklinde bir soru yöneltmesi üzerine şöyle konuştu: 

"Ben siyasetçiyim. Anadolu'nun her tarafına giderim, her eve girerim. Her evde kadınlarla erkeklerle konuşurum. Erkek şiddetinin birden fazla gerekçesi var. Psikolojik nedenleri var. Kültürel dokudan kaynaklanan sorunlar var. Ekonomik nedenlerle var. Yasaların erkeklere yönelik pozitif uygulamaları var. Söylemek istediğim şuydu; ekonomik nedenler kadına yönelik şiddetin oluşmasında yüzde 15. Az bir oran değil."  


Sıradaki Haber