17 °c

Kılıçdaroğlu yine fazla gaza geldi!

Daha önce Almanya'da bir dergiye, "Türkiye'de can güvenliğiniz yok. Gelmeyin" şeklinde röportaj vererek büyük tepki çeken Kılıçdaroğlu yine gaza geldi. CHP lideri bu kez Fransızlara, "Erdoğan benden korkuyor. Beni tehdit olarak görüyor" dedi.

Güncel Haberi
Kılıçdaroğlu yine fazla gaza geldi!
Kılıçdaroğlu yine fazla gaza geldi!

Fransız Haber Ajansı AFP'ye röportaj veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisinden korktuğunu söyleyerek, "Beni tehdit olarak görüyor. Zaman zaman tehdit içeren konuşmalar yapıyor ama biz onun tehditlerinden korkmayacağız" ifadelerini kullandı.

AFP, Kılıçdaroğlu'na, 2019 seçimlerinde Erdoğan'ın kariyerini tehlikeye sokup sokamayacağını sordu. Kılıçdaroğlu'nun yanıtı, "Erdoğan'ın bir kariyeri yok. Diktatörlerin, darbe komplocularının kariyeri olur mu?" oldu. 

Kılıçdaroğlu, tutuklanmaktan korkuyor musunuz sorusuna "Asla" cevabını verdi. Kılıçdaroğlu, "Biz Türkiye'de Erdoğan'a karşı en etkili muhalefet yapan tek partiyiz. Bu yüzden bizim varlığımıza katlanamıyor" derken, 2019'daki seçimde aday olup olmayacağı konusunda ise yorum yapmadı.

CHP lideri daha önce Alman Focus dergisine yaptığı bir söyleşide Türkiye aleyhine konuşarak, Alman turistler için can güvenliğinin bulunmadığını dile getirmişti. Bu durum iktidar cephesinde ve halkta büyük tepki çekmişti. 

Sıradaki Haber