17 °c

Kılıçdaroğlu'ndan flaş asgari ücret teklifi!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında yaptığı konuşmada son dönemdeki zamları gündeme getirdi. Kılıçdaroğlu, asgari ücret dolar kuruna endekslensin dedi.

Güncel Haberi
Kılıçdaroğlundan flaş asgari ücret teklifi!
Kılıçdaroğlu'ndan flaş asgari ücret teklifi!

Partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomik gelişmeleri ele aldı. 

"Asgari ücreti dolara endeksleyin" diyen Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle...

Mazota ve benzine zam geldi. Sorun şu, hala hükümet akaryakıta yapılan zammın nerelere ve nasıl yansıyacağını bilmiyor. En yetkili makamda oturan kişi vatandaşla dalga geçiyor. Bu maliye bakanı Naci Ağbal. Şöyle diyor, 20-9-17’de “Millet doların seviyesine bakacağına, otursun işine gücüne baksın. Millet 3 ay sonra 6 ay sonra dolar kuru ne olacak? Sanki falcılar. Bunu yaparak ekonomistim diyenlere şaşırıyorum”

HER ŞEY DOLARA ENDEKSLİ

Asıl biz sana şaşırıyoruz. Sen maliye bakanlığını nasıl yapıyorsun diye. Benzine, mazota zam yapıldı. Asgari ücret dolara mı endeksli? Hayır. Çiftçinin ücreti dolara mı endeksli. Ama benzin, mazot dolara endeksli. Traktörün mazotu dolara endeksli. Köprüden geçişler dolara endeksli. Doğalgaz dolara endeksli. Peki memurun maaşı? Dolara endeksli değil. İşçinin aylığı dolara endeksi değil. Peki üçüncü havalimanı ihalesi dolar üzerinden yapılıyor. Avrasya tüneli geçiş ücreti dolar üzerinden yapılıyor. Sen asgari ücreti de dolara endeksle.

Sıradaki Haber