17 °c

Kılıçdaroğlu'ndan o sözlere büyük tepki! Yanınızdayız

Rasim Ozan Kütahyalı'nın Boşnaklarla ilgili skandal sözlerine bir tepki de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Kılıçdaroğlu, "Göçmenler için çok ağır ifadeler kullandı. Göçmenleri derinden yaraladı. Göçmen kardeşlerimizin yanınızdayız" dedi.

Güncel Haberi
Kılıçdaroğlundan o sözlere büyük tepki! Yanınızdayız
Kılıçdaroğlu'ndan o sözlere büyük tepki! Yanınızdayız

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Beyaz TV'de Boşnaklarla ilgili skandal sözlere imza atan Rasim Ozan Kütahyalı'ya sert sözlerle tepki gösterdi. 

Kılıçdaroğlu, "Geçenlerde birisi gerçekten de göçmenler için çok ağır ifadeler kullandı. Bütün göçmenleri derinden yaraladı bu. Bir bildiri yayınladılar. Ben buradan ister Türkiye’de olsun, ister Bosna’da olsun Arnavutluk’ta olsun Yunanistan’da olsun Bulgaristan’da olsun. Bütün göçmen kardeşlerime ve oradaki bütün soydaşlarımıza buradan CHP grubundan selam, sevgi ve dostluklarımızı gönderiyoruz" diye konuştu. 

ATATÜRK'ÜN SÖZÜYLE YANIT VERDİ

Göçmenlere “Yanınızdayız” mesajı veren Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Ve onlara Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözüyle seslenmek istiyorum. 17 Ocak 1931’de “Muhacir diye küçümsenenler, tarihin yazdığı savaşlarda en geriye kalanlar, yani "Düşmanla sonuna kadar dövüşenler", çekilen ordunun ricat hatlarını sağlamak için kendilerini feda edenler ve düşman karşısında kaçmak, çekilmek nedir bilmeyenlerdir. Muhacirler kaybedilmiş ülkelerimizin milli hatıralarıdır” diyor. Buradan o kardeşlerime CHP grubundan dostluğumuzu gönderiyoruz."

Sıradaki Haber