17 °c

Kılıçdaroğlu'ndan şehit ailesine dava

Kılıçdaroğlu'nun göndermiş olduğu çelengi cenazede istemeyen şehit yakınına ‘mala zarar vermekten’ dava açtığı ortaya çıktı.

Güncel Haberi
Kılıçdaroğlundan şehit ailesine dava
Kılıçdaroğlu'ndan şehit ailesine dava

Terörle mücadelede gösterilen başarıyı, silahlı insansız hava araçları (SİHA) üzerinden eleştirip PKK destekçiliği yapan, Türkiye'nin, dünyanın en iyi füze savunma sistemi olarak gösterilen S-400'leri almasına karşı çıkan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, büyük bir ayıba imza attı.

ÇELENGİNİ İSTEMEDİLER
Piyade Uzman Onbaşı Ramazan Taşkın, ocak ayında Suriye'nin El Bab kasabasına düzenlenen operasyon sırasında şehit düştü. HDP'yle o dönem iyice yakınlaşan Kemal Kılıçdaroğlu da Samsun'daki cenaze törenine çelenk gönderdi. Ancak şehit yakınları, "HDP destekçilerini burada istemiyoruz" diyerek CHP çelengini cami avlusundan dışarı çıkardı.

MALA ZARAR VERMİŞ
Bu olay sonrası şok bir gelişme yaşandı. Sözde adalet yürüyüşünde PKK'nın siyasi uzantısı HDP'yle kol kola girip demokrasi naraları atan Kılıçdaroğlu, çelenginin cenazeye alınmamasını hazmedemedi. Soluğu adliyede alan CHP avukatları, şehit yakınlarına 'mala zarar vermek' ve 'kamu görevlisine hakaret'ten suç duyurusunda bulundu. Şehit yakını Fatih Taşkın ifadeye çağrılırken, gelmediği takdirde hakkında zorla getirilme kararı verildi.

ACILI YAKIN PROVOKATÖR OLDU
Şikâyet dilekçesinde skandal ifadelere yer verildi. Dilekçede "Şehit cenazesinin anlamını kavramayan ve cenaze törenini politik arenaya dönüştürmeye çalışan tamamen kurgulanmış kişiler tarafından yapılan provokasyon nitelikli eylemler nedeniyle ilgili kişiler hakkında işlem yapılmasını sağlamak üzere şikayet dilekçesi sunulmaktadır" denildi.

'DİNSİZ' DEYİP HAKARET ETTİ
Kılıçdaroğlu daha önce de şehit yakınlarına gösterdiği tepkilerle gündeme gelmişti. Geçen yıl Van Gürpınar'da şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Özgür Kara'yla Mardin Nusaybin'de şehit düşen Piyade Astsubay Üstçavuş Erhan Yıldırım'ın Ankara'da düzenlenen cenaze törenlerinde Kılıçdaroğlu'na yumurtalı saldırı düzenlenmişti. Kılıçdaroğlu kendisini protesto eden şehit yakınlarını 'dinsizlikle' suçlamış, "Bu yumurta atanlar PKK ile görüşenler kadar şerefsiz" sözlerini sarf etmişti.

Güneş

Sıradaki Haber