17 °c

Kırgızistanlı turizmciler Türkiye'de iş tecrübelerini artırdı

BİŞKEK (AA) - Kırgızistan'ın önde gelen otel ve restoran yöneticileri, Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesinin (KTMÜ) desteğiyle Türkiye'de iş tecrübelerini artırdı.KTMÜ Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından hayata geçirilen sosyal proje çerçevesinde, Kırgızistan'daki otel ve restoran yöneticilerinden oluşan 20 kişilik grubu turizm kenti Antalya’ya gönderdi. Beş...

Güncel Haberi
Kırgızistanlı turizmciler Türkiye'de iş tecrübelerini artırdı
Kırgızistanlı turizmciler Türkiye'de iş tecrübelerini artırdı

BİŞKEK (AA) - Kırgızistan'ın önde gelen otel ve restoran yöneticileri, Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesinin (KTMÜ) desteğiyle Türkiye'de iş tecrübelerini artırdı.

KTMÜ Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından hayata geçirilen sosyal proje çerçevesinde, Kırgızistan'daki otel ve restoran yöneticilerinden oluşan 20 kişilik grubu turizm kenti Antalya’ya gönderdi.

Beş yıldızlı iki otelde bir haftalık kurslara tabi tutulan otel ve restoran yöneticilerine, KTMÜ'de düzenlenen törende sertifikaları verildi.

KTMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Balcı, törende yaptığı konuşmada, üniversite olarak Türkiye'ye her yıl 400 öğrenci gönderdiklerini söyledi.

Antalya'daki turizm yöneticilerinin 2017 yılı için geçen yıla kıyasla iki kat daha fazla talepte bulunduğunu belirten Balcı, bunun Manas Üniversitesinde okuyan öğrencilerin başarısının, çalışkanlığının ve yeteneğinin göstergesi olduğunu ifade etti.

Kırgızistan Eğitim ve Bilim Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Prof. Dr. Dogdurbek Çontoyev de turizm sektörünün, Kırgızistan ekonomisine gelecek vadeden sektörlerin başında geldiğini vurguladı. Çontoyev, ülkedeki turizm işletmecilerine sağladığı katkılardan dolayı üniversite yönetimine teşekkür etti.

Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Barış Erdem de turizm işletmecilerinden, Turkiye'de edindikleri bilgi ve deneyimi Kırgızistan'a aktarmalarını beklediklerini söyledi.

Erdem, iki ülke arasında turizm alanındaki bağların güçlendirilmesine yönelik atılan adımlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kırgızistan'da otel işleten Elina Joluyeva, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya'da iki ayrı otelde otel işletmeciliği konusunda bilgilendirildiklerini belirtti. Joluyeva, "Misafir karşılamak, tanıtım ve hizmet davranışları konusunda çok faydalı bilgiler ve tecrübeler edindim." dedi.

Sıradaki Haber