17 °c

Kızılay arşivi açılıyor

İSTANBUL (AA) - İstanbul Medeniyet Üniversitesi ile Türk Kızılayı arasında imzalanan, sosyal sorumluluk ve akademik destek alanlarında işbirliğine imkan tanıyacak protokolle Kızılay arşivi akademisyenlere açılacak.İstanbul Medeniyet Üniversitesi rektörlük binasındaki törende, Rektör M. İhsan Karaman ile Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, protokolü imzaladı. Karaman...

Güncel Haberi
Kızılay arşivi açılıyor
Kızılay arşivi açılıyor

İSTANBUL (AA) - İstanbul Medeniyet Üniversitesi ile Türk Kızılayı arasında imzalanan, sosyal sorumluluk ve akademik destek alanlarında işbirliğine imkan tanıyacak protokolle Kızılay arşivi akademisyenlere açılacak.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi rektörlük binasındaki törende, Rektör M. İhsan Karaman ile Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, protokolü imzaladı.

Karaman, protokolle sosyal sorumluluk projeleri geliştireceklerini ve Kızılay’ın akademik perspektifle daha güçlü hale geleceğini söyledi.

Üniversite bünyesinde hizmet veren Sosyal İşbirlikleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (SOSYOPARK) üzerinden Kızılay ile işbirliğine gittiklerini belirten Karaman, şöyle konuştu:

"SOSYOPARK, toplumsal sorumluluk projelerini üstlenen bir merkez olduğu için Kızılay ile bu alanda ortak faaliyetlerde yapacağız. İlk birkaç faaliyeti de planladık. Fakat biz bu işbirliğini sürdürülebilir ve uzun ömürlü bir ilişki olarak bakıyoruz. Özellikle afet alanında bir marka olan Türk Kızılayı’nın yeni trendlere uygun olarak akademik bir perspektifle bundan sonraki faaliyetlerini daha güçlü bir şekilde sürdürmesine üniversitemizin değerli akademisyenlerinin çok değerli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Amacımız bu iki kurumun işbirliğiyle insanlığın yaralarına biraz daha merhem olabilmesi, mazlumların acılarının dindirilmesine katkı sağlamak."

- Kızılay'ın 148 yıllık arşivi açılıyor

Kınık ise ortak perspektiflerin kendileri için bu işbirliğinin çerçevesini oluşturduğunu ifade ederek, 148 yıllık Kızılay arşivinde esir mektupları, Balkan Savaşları, 1. Dünya Savaşı, İstiklal Harbi ve Cumhuriyetin kuruluş yıllarının hikayelerine ilişkin değerli belgeler olduğunu dile getirdi.

Bunların dijital ortama aktarılmasının, katalogların oluşturulmasının ve dünyayla paylaşılacak olmasının kendilerini heyecanlandırdığını vurgulayan Kınık, "Bu alanda kısa sürede adımlar atacağız. Bunun dışında afet risklerinin azaltılması, olağanüstü durumlarda toplumsal dayanıklılığın artırılması, temel afet bilincinin topluma yaygınlaştırılması, ilk yardımın, dayanışmanın, yoksullukla mücadelenin Türkiye’ye özgü yenilikçi modellerinin bulunması için akademik araştırma ve geliştirme çalışmaları da bu işbirliğinin içerisinde yer alacak. Yeni tesis etmekte olduğumuz Kızılay Akademi bu işbirliğinin bir platformu olacak. Bu akademisyenlerimizin kullanımına açık bir platform olacak." diye konuştu.

Sıradaki Haber