17 °c

Romanya'ya gideceklerdi! Ölü sayısı artıyor

Kocaeli açıklarında batan göçmen teknesinde 15 kişi hayatını kaybetti. Arama kurtarma çalışmaları sırasında ise 40 göçmen kurtarıldı.

Güncel Haberi
Romanyaya gideceklerdi! Ölü sayısı artıyor
Romanya'ya gideceklerdi! Ölü sayısı artıyor

Umuda yolculuk bu kez Kocaeli'de ölümle bitti. Kefken açıklarında batan bir göçmen teknesinde 15 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi kurtarıldı. 

15 KİŞİ HALA KAYIP

Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kocaeli/Kefken açıklarında içerisinde göçmenlerin bulunduğu bir balıkçı teknesinin batması sonucu 15 kişinin hayatını kaybettiği, arama faaliyetlerinde 40 göçmenin kurtarıldığı, 13-15 dolayında göçmene yönelik arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Öte yandan kurtarılan göçmenlerin bulunduğu TCSG-74 adlı sahil güvenlik botu, Kefken Limanı'na ulaştı. Aralarında çocukların da bulunduğu göçmenler, limanda kurulan seyyar hastanede sağlık kontrolünden geçirildi.

Daha sonra bazı göçmenler, hazır bekletilen ambulanslarla Kocaeli'deki hastanelere kaldırıldı.

Durumu ağır olan 2 yaralı, helikopterle Kocaeli'deki bir hastaneye sevk edildi.

ANNE KARNINDAKİ BEBEK KURTARILAMADI

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılan hamile bir kadının, karnındaki bebeğinin ise yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi.

Teknenin batması sonucu hayatını kaybedenlerin cenazeleri de hastane morguna götürüldü.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin kaybolan göçmenlerin bulunması için arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Sıradaki Haber