17 °c

Kolombiya-Ekvador 5. Ortak Bakanlar Kurulu Toplantısı

BOGOTA (AA) - Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) ve Kolombiya arasında, Ekvador'un ev sahipliğinde başlayan müzakerelere ilişkin "Ekvador'a şükran borcumuz sonsuzdur." dedi.Kolombiya ile Ekvador arasında 5. Ortak Bakanlar Kurulu toplantısı, Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos ve Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa'nın...

Güncel Haberi
Kolombiya-Ekvador 5. Ortak Bakanlar Kurulu Toplantısı
Kolombiya-Ekvador 5. Ortak Bakanlar Kurulu Toplantısı

BOGOTA (AA) - Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) ve Kolombiya arasında, Ekvador'un ev sahipliğinde başlayan müzakerelere ilişkin "Ekvador'a şükran borcumuz sonsuzdur." dedi.

Kolombiya ile Ekvador arasında 5. Ortak Bakanlar Kurulu toplantısı, Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos ve Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa'nın katılımıyla yapıldı.

Ev sahibi Devlet Başkanı Correa, Kolombiyalı mevkidaşı Santos'u Guayaquil kentindeki hava üssünde törenle karşıladı.

Santos ve Correa'nın liderliğinde, 5. kez bir araya gelen iki ülkenin bakanlarına, başta Kolombiya Dışişleri Bakanı Maria Angela Holguin ve Ekvadorlu mevkidaşı Guillaume Long olmak üzere çok sayıda bakan yardımcısı ve üst düzey bürokrat eşlik etti.

Kolombiya Devlet Başkanı Santos, yaptığı konuşmada, "Ekvadorlu kardeşleri" ile birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülke halklarının aynı vizyona ve aynı sorunlara sahip olduğunu söyledi.

Santos, "İki ülke arasındaki ilişkiler en iyi dönemini yaşıyor. Hükümetlerin iyi ilişkiler içinde olmasından kazançlı çıkan iki ülkenin halkları olacaktır." diyerek, Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) ve Kolombiya arasında, Ekvador'un ev sahipliğinde başlayan müzakerelere atıfta bulundu ve "Ekvador'a şükran borcumuz sonsuzdur." ifadesini kullandı.

Ekvador Devlet Başkanı Correa da Kolombiyalılar mutlu olunca Ekvadorluların mutlu olduğunu vurgulayarak, barış görüşmelerine desteklerinin süreceğini ve bu çalışmalarda kolaylaştırıcı rol oynamaya devam edeceklerini kaydetti.

Gün boyu süren oturumlarda, Ekvador ve Kolombiya arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra güvenlik, sınır, sosyal, kültürel ve çevre meseleleri ile altyapı ve ekonomik iş birliği konuları ele alındı.

İki ülke daha önce, 2012 yılında Ekvador'un Tulcan, 2013 yılında Kolombiya'nın Ipiales, 2014 yılında yine Ekvador'un Rioverde yönetim bölgesinde ve 2015 yılında da Kolombiya'nın Cali kentinde olmak üzere 4 kez Ortak Bakanlar Kurulu Toplantısı düzenlemişti.

Sıradaki Haber