17 °c

Kopan bileği tekrar yerine dikildi

EDİRNE (AA) - Edirne'de Bahattin Özgen'in spiral taşlama makinesiyle çalışırken kopan bileği, 15 saatlik operasyon sonrası tekrar yerine dikildi.Uzunköprü'de yaşayan Özgen, makinesiyle evde çalıştığı sırada, bileğini kesti. Bileği kopan Özgen, yakınları tarafından ilk önce Uzunköprü Devlet Hastanesine kaldırıldı, daha sonra Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine...

Güncel Haberi
Kopan bileği tekrar yerine dikildi
Kopan bileği tekrar yerine dikildi

EDİRNE (AA) - Edirne'de Bahattin Özgen'in spiral taşlama makinesiyle çalışırken kopan bileği, 15 saatlik operasyon sonrası tekrar yerine dikildi.

Uzunköprü'de yaşayan Özgen, makinesiyle evde çalıştığı sırada, bileğini kesti.

Bileği kopan Özgen, yakınları tarafından ilk önce Uzunköprü Devlet Hastanesine kaldırıldı, daha sonra Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

TÜ Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüsamettin Top başkanlığındaki ekip, Özgen'i hemen ameliyata aldı. Özgen'in kopan bileği 15 saat süren ameliyatın ardından tekrar yerine dikildi.

Özgen, gazetecilere yaptığı açıklamada, evde tavanı tamir ettiği sırada büyük bir kaza atlattığını, spiral taşının bileğini kopardığını anlattı.

Olay sonrası hiç bir şey hissetmediğini, sadece elinin kanadığını gördüğünü ifade eden Özgen ''Hiç bir acı hissetmedim, sadece elimin kanadığını gördüm. Ondan sonrasını hiç hatırlamıyorum. Allah'a şükürler olsun şimdi çok iyiyim. Bileğim tekrar yerine dikildi. Eğer hocalarım olmasaydı bu evin kurtulması imkansızdı. Herkese çok teşekkür ederim.'' dedi.

Prof. Dr. Top ise Özgen getirildiğinde, travmanın üzerinden yaklaşık 3 saat geçtiğini, hastayı görür görmez hemen ameliyata aldıklarını aktardı.

Hastanın kopan bileğini tüm yapıları birleştirerek tekrar yerine diktiklerini anlatan Top, ''Sinir, tendon ve yumuşak dokuları bir araya getirerek operasyonu yaptık. Ameliyat yaklaşık 15 saat sürdü. Şu anda hastayı sorunsuz olarak takip ediyoruz. Parmaklarını hareket ettirmeye başladı. Zaman geçtikçe daha iyi olacak.'' diye konuştu.




Sıradaki Haber