17 °c

''Kuraklık tehlikesi yok''

Orman ve Su İşleri Bakanı Bakanı Veysel Eroğlu, barajlardaki doluluk oranının yüzde 40'lara ulaştığını ve herhangi kuraklık tehlikesinin olmadığını vurguladı.

Güncel Haberi
Kuraklık tehlikesi yok
''Kuraklık tehlikesi yok''

Barajlardaki doluluk oranlarıyla ilgili rahatlatan açıklama Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ndan geldi. Son zamanlarda sıcaklıkların yükselmesiyle birlikte kuraklık endişesi ise son buldu. 

Eroğlu, "Şu anda bir kuraklık söz konusu değil. Barajlarımızda yüzde 40 doluluk var. İçme ve sulama suyunda bir sıkıntı söz konusu değil'' ifadelerinde bulundu. 

Orman yangınlarına hassasiyet

Bu yıl İzmir'de yanan arazilerle ilgili arazi işlemelerinin yapıldığını ve ekim ayında dikim çalışmalarının başlatılacağını bildiren Eroğlu, şöyle devam etti:

"Sıcak havalarda vatandaşlarımız özellikle ormanları korumak hepimizin görevi. Ormanlar olmasa Türkiye çöl olur. Vatandaşlardan talebimiz hassasiyet göstermeleri. Piknik yaptıklarında ateşleri söndürecekler, şu aralar ateş yakmasınlar. Sigara izmariti, cam ve çöpleri yasak olmasına rağmen ormanlara dökülüyor bazen sıkıntı oluyor. Metan gazı oluşuyor ve sıcaklıkla reaksiyon artıyor ve yangınlar çıkıyor."

Sıradaki Haber