17 °c

Kuşadası'nda kruvaziyer turizmi

AYDIN (AA) - Kuşadası Ege Ports Limanı, sezonun son gemisi olan 300 yolculu Minerva'ya ev sahipliği yaptı. Gemiden inen turistler, Meryem Ana ve Efes ören yeri turları için bekleyen otobüslere binerken, bir bölümü de ilçe merkezini gezerek alışveriş yapmayı tercih etti.Gemi yolcularından İrlandalı Frego Caherty, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birçok yeri gezdiklerini fakat...

Güncel Haberi
Kuşadası'nda kruvaziyer turizmi
Kuşadası'nda kruvaziyer turizmi

AYDIN (AA) - Kuşadası Ege Ports Limanı, sezonun son gemisi olan 300 yolculu Minerva'ya ev sahipliği yaptı.

Gemiden inen turistler, Meryem Ana ve Efes ören yeri turları için bekleyen otobüslere binerken, bir bölümü de ilçe merkezini gezerek alışveriş yapmayı tercih etti.

Gemi yolcularından İrlandalı Frego Caherty, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birçok yeri gezdiklerini fakat Türkiye'ye hayran kaldıklarını ifade ederek, “Türkiye’de kendimizi güvende hissediyoruz, etrafı özgürce dolaştık, mükemmel zaman geçirdik gerçekten harikaydı. Dün Kuşadası’nda Güvercinada’yı ziyaret ettik ve gerçekten keyif aldık. Daha önce de camilerinizi ziyaret etmiştik. Genel anlamda tarihi yerler ilgi çekiciydi. Bu güzel ülkeyi herkesin gelip görmesini tavsiye ediyorum.” dedi.

- "Türkiye güvenli ve hiçbir rahatsızlık duymadık"

İngiltere vatandaşı Richard Feyerd, medyada güvenlik ile ilgili bazı olumsuz haberlere dikkati çekerek, bunun doğru olmadığını söyledi.

Feyerd, "Türkiye güvenli ve ziyaretimizde herhangi bir rahatsızlık duymadık, insanlar çok misafirperver, gerçekten güzel zaman geçirdik. Çıkan haberleri takip ediyorduk fakat bu bizi engellemedi. Gelmeye karalıydık ve geldik. Efes gerçekten mükemmeldi. Çevremizden sürekli duyuyorduk. Birkaç yıl önce çocuklarımız ziyaret etmişti ve bizim de mutlaka gitmemiz gerektiğini söylemişlerdi." diye konuştu.

İngiliz Anne Chapel, bir günlük ziyarette keyifli anlar yaşadıklarını ifade ederek, "Ülkenizde gerçekten mükemmel zaman geçirdik. Bizimle yakından ilgilendiler. Daha önce başka bir yerde bu kadar ilgiyle karşılaşmamıştım. Efes’i daha önce ziyaret ettiğim için bu gelişimde başka yerleri görmek istedim. Afrodisias’ı ziyaret ettim ve gerçekten mükemmeldi." sözlerine yer verdi.

Limanda bir gün konaklayan gemi, 300 yolcusuyla bölgeden ayrıldı.




Sıradaki Haber