17 °c

Kütahya'da "Bölge Mucitler Sergisi" açıldı

KÜTAHYA (AA) - Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, "Ekonomik kurtuluş savaşına büyük ihtiyaç var. Son süreci bizler ikinci bir kurtuluş savaşı olarak adlandırıyoruz." dedi.Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) öncülüğü ve organizasyonu, Bozüyük Girişimciliği Destekleme Derneği (BOZGİED) işbirliğinde, "Teknolojik Kurtuluş Savaşı'na var mısınız?" sloganıyla Kütahya...

Güncel Haberi
Kütahya'da Bölge Mucitler Sergisi açıldı
Kütahya'da "Bölge Mucitler Sergisi" açıldı

KÜTAHYA (AA) - Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, "Ekonomik kurtuluş savaşına büyük ihtiyaç var. Son süreci bizler ikinci bir kurtuluş savaşı olarak adlandırıyoruz." dedi.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) öncülüğü ve organizasyonu, Bozüyük Girişimciliği Destekleme Derneği (BOZGİED) işbirliğinde, "Teknolojik Kurtuluş Savaşı'na var mısınız?" sloganıyla Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Bilecik ve Eskişehir'den patent sahiplerinin buluşlarının sergilendiği "Bölge Mucitler Sergisi" Dumlupınar Üniversitesinde (DPÜ) açılışı yapıldı.

Nayir, DPÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesindeki açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin mevcut durumunu ve potansiyelini kendisine yeterli görmediğini, ülke insanının daha iyi noktalara gelmesinin hedeflendiğini söyledi.

Bunların belli seneler hedef alınarak yapıldığını belirten Nayir, "Bunlar için belli yerler, belli seneler hedef alınarak projeler geliştiriliyor. İlk olarak Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 yılına ait hedeflerimizi belirledik. Daha sonra İstanbul'un fethinin 600. yılı olan 2053'e de hedefler koyduk. Anadolu'ya girişimizin bininci yıl dönümüne de hedefler koyduk. Bu hedeflerin başında ülkemizin ekonomisini teknolojisini geliştirmeye yönelik adımları bir yol haritası olarak önümüze koyduk." ifadelerini kullandı.

Nayir, ülkenin olması gereken yerde olamamasının nedenlerinin araştırıldığında, dünyadaki çalışmaların Türkiye'deki çalışmalarla aynı eş güdüm içinde yürümeyen bilimsel çalışmalar olduğunun görüldüğünü aktararak, "Dolayısıyla yeni buluşlar, yeni çalışmalar, yeni tasarımların ne kadar gerekli olduğunu, bu hedeflere ulaşmak için çalışmaların ne kadar elzem olduğuna da karar vermiş olduk." dedi.

- "Ekonomik kurtuluş savaşına büyük ihtiyaç var"

Son zamanlarda Türkiye'nin bir kurtuluş savaşı mücadelesi verdiğini dile getiren Nayir, şöyle konuştu:

"15 Temmuz'dan sonra gördük ki, son günlerde bunu da yaşıyoruz. Ekonomik kurtuluş savaşına büyük ihtiyaç var. Son süreci bizler ikinci bir kurtuluş savaşı olarak adlandırıyoruz. Dünyanın içimizdeki hainleri de kullanarak bizi bu coğrafyadan silmeye çalışmalarının altında da en son ekonomik olarak da bizi zora sokmaya çalıştıklarını yakinen görüyoruz ve biliyoruz. Bizler eğer ekonomik kurtuluşumuzu da sağlarsak geleceğe daha emin adımlarla gireceğiz. "

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Başkanı Nafi Güral da serginin Bilecik ve Eskişehir'den sonra dördüncüsüne ev sahipliği yaptıklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Her yeni buluş insanlığın hizmetine sunuluyor. Biz bu çalışmaları çok önemsiyoruz. Sahip olduğum şirketler, hem de bölge illerimizin gelişmesi açısından, ayrıca Türkiye'nin marka değerinin olması açısından bu buluşlar ve tasarımlar son derece önemli. Her insanın ruhunda bir yetenek vardır. Tüm mesele bu yeteneği ortaya çıkarmaktır. Eğer bu yetenek ortaya çıkartılabilirse insanlığın faydalanabileceği şeyler oluyor. Bu anlamda bu çalışmaların çok önemli olduğunu düşünüyorum."

Konuşmaların ardından, okullar, özel sektör, üniversiteler, çeşitli kurum ve kuruluşların buluşlarının tanıtıldığı ve 75 standın olduğu serginin açılışı yapıldı. Protokol mensupları ve iş adamları stantları gezerek, buluşlar hakkında bilgiler aldı.

Sıradaki Haber