17 °c

Liderlerden peş peşe flaş mesajlar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk milleti olarak şanlı tarihin bir dönüm noktasının, Cumhuriyet’in ilanının 94’üncü sene-i devriyesinin kutlandığını belirtti.

Güncel Haberi
Liderlerden peş peşe flaş mesajlar!
Liderlerden peş peşe flaş mesajlar!

ERDOĞAN: CUMHURİYET RUHU DİMDİK AYAKTA

Yurt içinde ve yurt dışında yaşayan milyonlarca Vatandaşın cumhuriyet bayramı’nı tebrik eden Erdoğan, “Bu vesileyle bin yıldır aziz vatan topraklarının müdafaası için bir gonca gül gibi toprağa düşen kahraman şehitlerimize Yüce Mevla’dan rahmet ve mağfiret diliyorum. Başta Cumhuriyetimizin banisi, Kurtuluş Savaşımızın muzaffer komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürkolmak üzere, tüm gazilerimizi de rahmetle, tazimle yâd ediyorum. İstiklal harbimizi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren ruh, tıpkı 94 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. Bu düşüncelerle ülkemizin gurur günü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı bir kez daha tebrik ediyor, milletimize sağlık, huzur ve esenlik diliyorum” ifadelerini kullandı.

BİNALİ YILDIRIM: YÜRÜYÜŞÜMÜZ DURMAZ

Başbakan Binali Yıldırım, mesajında şunları dile getirdi:

“Bu yolda aldığımız mesafe ülkemiz adına onur vericidir. Bu istikametteki yürüyüşümüzü Allah’ın izniyle hiçbir şebeke, hiçbir güç durduramayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti bugün her zamankinden daha güçlü, daha kararlı bir ülkedir. Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, köklü bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçısı olan milletimiz, birbirine sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarını inşa etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti, 21’inci yüzyıla damgasını vuracaktır. Buna bütün kalbimle inanıyorum.”

KILIÇDAROĞLU: KİMSESİZLERİN KİMSESİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında şunları kaydetti: “Özgürlük ve bağımsızlık karakteri olmuş, Cumhuriyetimize aşık vatandaşlarımız kalıcı huzura demokrasi, adalet ve huzur talebiyle ulaşacaktır. 94. yaşını kutladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve yol arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

BAHÇELİ:MİLLETİMİZE EMANET

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter hesabından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olacaktır. Ve de önünü kesmeye hiçbir düşman emelin gücü yetmeyecektir. Cumhur, Cumhuriyetine sahip çıkacaktır. Yeni işgal denemeleri ve komplolar milli surun hisarlarını aşamayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin namus ve haysiyetine emanettir. Cumhuriyet, milli iradenin varlığıyla anlamlı ve baki kalacaktır. Aziz milletimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten tebrik ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin 94. kuruluş yıl dönümünde, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kurucu kahramanları rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber