17 °c

Londra'da terör saldırısı: 5 ölü 40 yaralı

İngiltere'nin başkenti Londra'daki parlamento binası dışında iki kişi vuruldu, polis binaya giriş ve çıkışları kapattı. Olayda 4 kişi öldü 20 kişi kişi yaralandı.

Güncel Haberi
Londrada terör saldırısı: 5 ölü 40 yaralı
Londra'da terör saldırısı: 5 ölü 40 yaralı

İngiltere'nin başkenti Londra'da İngiliz Parlamento binası önünde saldırı yaşandı. Otomobilini yayaların üzerine süren saldırgan daha sonra bıçakla polise saldırırken etkisiz hale getirildi. Saldırıda biri polis 5 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi ise yaralandı. Öte yandan Daily Mail gazetesi saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen şüphelinin fotoğrafını yayınlarken, Independent gazetesi de saldırganın Jamaika asıllı İngiliz vatandaşı 41 yaşındaki Abu İzzadeen olduğunu öne sürdü. BBC ise terör sabıkası bulunan Abu İzzadeen'in hâlâ hapiste olduğu bilgisini geçti.

Parlamento kapatıldı

Parlamento binası giriş çıkışlara kapatıldı, çalışmalar askıya alındı. Çok sayıda silahlı polisin parlamento içerisine girdiği son dakika gelişmesi olarak verildi.

İngiliz muhafazakar politikacı Grant Shapps, dört el silah sesi duyduğunu ve polisin milletvekilerinden başlarını kapatıp sürünmelerini istediğini söyledi.

Reuters haber ajansı, olayı ilk olarak İngiliz parlamentosu dışında yüksek bir gürültü duyulduğunu bildirerek aktardı. Ajans, görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde silahlı polislerin parlamento binası dışına doğru koştuklarını duyurdu.

Sıradaki Haber