17 °c

LYS'de ikinci 9.45 vakası!

ÖSYM'nin 'Sınavdan 15 dakika önce gelme' kuralı bugün yapılan LYS-4'te de pek çok öğrenciyi mağdur etti. Uyarılara rağmen geç kalanlar gözyaşlarına boğuldu.

Güncel Haberi
LYSde ikinci 9.45 vakası!
LYS'de ikinci 9.45 vakası!

Yüz binlerce öğrencinin heyecanla beklediği üniversiteye girişin ikinci adımı Lisans Yerleştirme Sınavları’nın (LYS) ilki bugün yapıldı.

Adaylar tarih, coğrafya-2, felsefe grubu ile din kültürü ve ahlak bilgisi testleri yer aldığı LYS-4’e (Sosyal Bilimler) girdiler. Adayalar ve veliler sabahın erken saatlerinden itibaren sınavın yapılacağı İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampusu’na gelmeye başladı. Trafik olur endişesiyle 7.30'da gelenler bile vardı. Ancak Yükseköğretime Geçiş (YGS) sınavında yaşanan 9.45 kuralı talihsizliklerine rağmen, geç kalan adaylar vardı. Bir dakikayla kaçıran Süleyman Karatuğ, “Bir dakikayla kaçırdım. Girerken kapıyı kapattılar. Ben zaten üniversite dördüncü sınıf öğrencisiyim, öylesine girmiştim. Kimliği unuttum, öyle bir aksaklık oldu. İçeride 4, 5 kişi var geç kalan” dedi.

Bir başka geç kalan aday Yasemin Çevik de “Bir dakika geç kaldım diye almadılar. Bir de yanlış çıktı almışım. Sosyal Bilimler alacağıma yarınki sınavının çıktısını almışım. Bir adam yardımcı olacaktı, izin vermediler. Nasıl ağlıyor kızlar, tartışıyorlar” diyerek tepki gösterdi.

Sıradaki Haber