17 °c

Mahler'in el yazımı notaları rekor fiyata satıldı

LONDRA (AA) - Avusturyalı besteci Gustav Mahler'in el yazımı 232 sayfalık "İkinci Senfoni"si Londra'daki müzayede rekor fiyata alıcı buldu.İngiltere'nin başkenti Londra'daki, dünyanın önde gelen uluslararası müzayede evlerinden Sotheby's Müzayede Evi'nde düzenlenen açık artırmada Mahler'in kendi kaleme aldığı eseri 4 milyon 546 bin 250 sterline satıldı.Sanatçının 1888-1894...

Güncel Haberi
Mahler'in el yazımı notaları rekor fiyata satıldı
Mahler'in el yazımı notaları rekor fiyata satıldı

LONDRA (AA) - Avusturyalı besteci Gustav Mahler'in el yazımı 232 sayfalık "İkinci Senfoni"si Londra'daki müzayede rekor fiyata alıcı buldu.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki, dünyanın önde gelen uluslararası müzayede evlerinden Sotheby's Müzayede Evi'nde düzenlenen açık artırmada Mahler'in kendi kaleme aldığı eseri 4 milyon 546 bin 250 sterline satıldı.

Sanatçının 1888-1894 yıllarında yazdığı 232 sayfalık notaları, şimdiye kadar bir açık artırmada en yüksek fiyata satılan el yazımı müzik notası oldu.

Bir diğer Avusturyalı besteci Wolfgang Amadeus Mozart'ın el yazımı notaları 1987'deki açık artırmada 2,5 milyon sterline, Alman besteci Robert Schumann'ın bir senfonisi de 1994 yılında 1,5 milyon sterline alıcı bulmuştu.

Geç-romantizm ile modernizm arasındaki dönemin en büyük bestecisi olarak kabul edilen ve yaşadığı dönemin önde gelen orkestra şeflerinden olan Avusturyalı besteci Gustav Mahler, 1911'de 50 yaşında hayatını kaybetmişti.


Sıradaki Haber