17 °c

Mardin'de gençlere iş imkanı

MARDİN (AA) - İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Mustafa Yaman, "İlimiz için 400 kişilik kadro açıldı. İş-Kur vasıtasıyla bu başvurular alınacak. Belediye bünyesinde çalıştırılmak üzere gençlerden başvuru alacağız. İnşallah gençlere imkan sağlayacağız." dedi.Yaman, Dicle...

Güncel Haberi
Mardin'de gençlere iş imkanı
Mardin'de gençlere iş imkanı

MARDİN (AA) - İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Mustafa Yaman, "İlimiz için 400 kişilik kadro açıldı. İş-Kur vasıtasıyla bu başvurular alınacak. Belediye bünyesinde çalıştırılmak üzere gençlerden başvuru alacağız. İnşallah gençlere imkan sağlayacağız." dedi.

Yaman, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve KOSGEB iş birliği ile düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimi kursu sertifika töreninde yaptığı konuşmada, işsizliğin ve genç nüfusun fazla olduğu bölgede olduklarını, belediye dahil bütün kurumlarda gençlere iş imkanı sağlanacağını söyledi.

Türkiye'nin işsizlik oranının yüzde 10, bölgede ise yüzde 25 civarında olduğunu aktaran Vali Yaman, genç nüfusun çok fazla olduğunu, kurumların gençlere iş imkanı sağlamak için elinden gelen tüm gayreti gösterdiğini bildirdi.

Mustafa Yaman, gençlerin işveren olmasını arzu ettiklerini dile getirerek, bu nedenle DİKA'nın, KOSGEB ile güzel bir çalışma gerçekleştirdiğini, çalışmanın gençlere kendi iş yerlerini kurmaları için imkan sunduğunu kaydetti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Mardin'e ayrıcalık tanıyarak İş-Kur üzerinden 400 işçi kadrosu tahsis ettiğini bildiren Yaman, "İlimiz için 400 kişilik kadro açıldı. İş-Kur vasıtasıyla bu başvurular alınacak. Belediye bünyesinde çalıştırılmak üzere gençlerden başvuru alacağız. İnşallah gençlere imkan sağlayacağız." diye konuştu.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ise "TRC 3 bölgesi" olarak Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip olduklarını, bundan dolayı genç girişimcilerin desteklenmesinin çok önemli olduğunu aktardı.

Altındağ, Avrupa'da genç girişimcilerin 21-23, Türkiye'de ise 34 yaş bandında bulunduğunu, amaçlarının bunu 30 yaş altına çekebilmek ve genç beyinleri ekonomiye kazandırmak olduğunu belirtti.

Genç istihdamın özellikle ülkeyi kalkındırmada katma değer olduğunu anlatan Yılmaz Altındağ, "120 arkadaşımız girişimcilik kursuna girmeye hak kazandı. Bu kursları laf olsun diye yapmadık, takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.

Törende daha sonra eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Nurettin Kasap, sanayiciler, meslek odalarının başkanları ve genç girişimciler katıldı.

Sıradaki Haber