17 °c

Marmara Denizi'nde şiddetli poyraz

BALIKESİR (AA) - Marmara Denizi'nde etkisini sürdüren şiddetli poyraz yaşamı olumsuz etkiledi.Alınan bilgiye göre, gece saatlerinden itibaren bölgede etkisini göstere şiddetli poyraz nedeniyle sabah saatlerinde İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) İstanbul-Bandırma karşılıklı seferlerini iptal etti.Balıkesir Bölgesi Su Ürünleri Birliği Başkanı Nihat Işık yaptığı açıklamada...

Güncel Haberi
Marmara Denizi'nde şiddetli poyraz
Marmara Denizi'nde şiddetli poyraz

BALIKESİR (AA) - Marmara Denizi'nde etkisini sürdüren şiddetli poyraz yaşamı olumsuz etkiledi.

Alınan bilgiye göre, gece saatlerinden itibaren bölgede etkisini göstere şiddetli poyraz nedeniyle sabah saatlerinde İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) İstanbul-Bandırma karşılıklı seferlerini iptal etti.

Balıkesir Bölgesi Su Ürünleri Birliği Başkanı Nihat Işık yaptığı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle Marmara Denizi'nde avlanan balıkçı teknelerinin ava çıkamayıp limanlara demirlediklerini söyledi.

Bunun balık fiyatlarına da yansıdığını ifade eden Işık, şunları kaydetti:

"Poyrazın hızı zaman zaman 50-60 kilometreye ulaşıyor. Bu nedenle balıkçılarımız denize açılamadı. Bu sabah Bandırma Balıkçı Hali'ne bu nedenle balık gelmedi. Dolayısıyla mevsim balıkları da fırtınadan nasibini aldı ve fiyat artışları oldu. Perakende olarak satılan hamsi ve istavritin kilosu 10 liradan 15 liraya, çinekop ile lüfer ise 15 liradan 20 liraya yükseldi. Ayrıca 3 tanesi 20 lira olan palamudun tanesi boyutlarına göre 15-20 lira arasında tezgahta yerini aldı."

Bu arada, şiddetli poyraz sebebiyle Bandırma sahilinde dalgaların boyu 2 metreye yükseldi.

Sıradaki Haber