17 °c

Marmaris'te facia! Çok sayıda ölü var

Marmaris Karayolu'nun Sakar mevkisinde bir tur otobüsü virajı alamayarak alt yola uçtu. Olayda 2'si çocuk 23 kişi öldü, 11 kişi yaralandı. Yolcuların Anneler Günü'nü kutlamak için Marmaris'e gittiği öğrenildi. Otobüsün freninin patladığı ileri sürüldü.

Güncel Haberi
Marmariste facia! Çok sayıda ölü var
Marmaris'te facia! Çok sayıda ölü var

Marmaris Karayolu'nun Sakar mevkisinde bir tur otobüsü virajı alamayarak alt yola uçtu. Muğla Valisi ilk açıklamasında 17 kişinin öldüğünü, 13 kişinin ise yaralandığını söyledi. Ölü sayısı dakikalar geçtikçe 23'e yükseldi. Ölenlerden 2'sinin çocuk olduğu öğrenildi. Yaralı sayısı 11. Bariyerlere çarptıktan sonra lat yola savrulan otübüsün ferinin patladığı ileri sürüldü. Yolcuların Anneler Günü kutlaması için yola çıktıkları belirtildi. 

ANNELER GÜNÜNÜ KUTLAMAYA GİDİYORLARDI
Muğla Valisi Amir Çiçek yaptığı açıklamada, kazada 17 kişinin öldüğünü 13 kişinin yaralandığını söyledi. Yüksel, kazanın virajlı ve dik yolların olduğu Sakar mevkinde meydana geldiğini, olay yerine 5 ambulans gönderildiğini ve yaralılara müdehale edildiğini belirtti.  

Yolcuların İzmir’den Marmaris’e ‘Anneler Günü’ dolayısıyla düzenlenen programa gittikleri öğrenildi. Grubun iki midibüs ile art arda İzmir’den yola çıktıkları kaza yapan 03 FR 247 plakalı midibüste ise 42 kişinin bulunduğu bildirildi. Gelen son dakika bilgilerine göre 2'si çocuk 23 kişinin yaşamını yitirdiği, 11 kişinin de öldüğü öğrenildi.

ÇOĞU KADIN VE ÇOCUK
Tur otobüsündeki yolcuların çoğunun kadın ve çocuk olduğu öğrenildi. Kaza yerine çok sayıda ambulansın yanı sıra itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 03 FR 247 plakalı minibüste turist olmadığı öğrenildi. Aracın bu sabah İzmir Buca'dan Marmaris'e gitmek üzere yola çıktığı bilgisi paylaşıldı.  Ölenlerden 2'sinin çocuk olduğu öğrenildi.  

TOPLAM 42 YOLCU VARDI
Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar yaptığı açıklamada, "İzmir bölgesinden gelen bir grubun Sakar bölgesinde üst yoldan alt yola düştüğün bilgisi geldi. Durum vahim, çok sayıda can kaybı var. Toplam 42 yolcunun olduğu bana bildirildi. Bu yol Akyaka'ya inen, emniyetli, güvenli bir yoldur. Kazanın sürücü hatasından kaynaklandığını düşünüyorum." dedi.

Öte yandan, kazanın olduğu bölgede yol çift şeritli olarak trafiğe kapatıldı. Bölge, vatandaşların izdiham yaratması nedeniyle 1 kilometrelik güvenlik şeridine alındı.

Sıradaki Haber