17 °c

İlkokul kitabında skandal! Uzayı yanlış anlattılar

MEB tarafından ilkokul birinci sınıflar için hazırlanan ders kitabında skandal hatalar yapıldığı ortaya çıktı. Kitabın 'Uzay' ünitesinde, Güneş'in en büyük yıldız olduğu, en parlak yıldızın Kutup Yıldızı olduğu gibi pek çok yanlış ifade yer alıyor.

Güncel Haberi
İlkokul kitabında skandal! Uzayı yanlış anlattılar
İlkokul kitabında skandal! Uzayı yanlış anlattılar

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrenciler yeni kitaplarına kavuştu. MEB tarafından hazırlanan kitaplardaki hatalar ise sosyal medyada tartışma yarattı. 

Bir sosyal medya kullanıcısı tarafından MEB Talim ve Terbiye Kurulu tarafından 21.06.2017 tarihinde eğitim aracı olarak kabul edilen ve 1 milyon 552 bin 751 adet basılan İlkokul Türkçe 1 Ders Kitabı’nın Uzay ünitesinde, birçok yanlışa imza atıldığı ortaya çıkarıldı.

KUYRUKLU YILDIZA SKANDAL TANIM

‘Gökyüzündeki en parlak yıldızın Kutup Yıldızı olduğu’, ‘Güneş’in en büyük yıldız olduğu’ gibi yanlış ifadelerin yer aldığı kitapta, kuyruklu yıldız ise şu ifadeyle tanımlandı: “Arkalarında ışıklı bir kuyruk bulunan yıldızlara 'kuyruklu yıldız' denir.”

YENİ BASKILARDA HATA DÜZELTİLECEK

Konuyu LinkedIn hesabından duyuran Halit Mirahmetoğlu isimli sosyal medya kullanıcısı, kitabın kaynakçasının 'İsmail Hekimoğlu (2007) 'Uzay' Gökyüzü ve Ötesi, Istanbul – Timaş Yayınları' olduğunu yazdı. Mirahmetoğlu daha sonra yayınevinin kendisiyle iletişime geçerek bu yanlışın kitabın daha sonraki baskılarında düzeltileceğini söylediğini yazdı: “İlerleyen sayfalarda doğru bilgi vermelerine rağmen, ilgili sayfalarda hata yaptıklarını, yeni baskılarda konunun düzeltileceğini, mevcut baskılarda da sticker ile çözüm getireceklerini belirttiler.”

Sıradaki Haber