17 °c

Mehmetçiğe bunu yapanlara yazıklar olsun!

Manisa'dan yine asker zehirlenmesi haberi geldi. Son aylarda üçüncü kez yaşanan olayda bu kez 69 asker hastaneye kaldırıldı. Akıl almaz durum kafalarda soru işareti yarattı.

Güncel Haberi
Mehmetçiğe bunu yapanlara yazıklar olsun!
Mehmetçiğe bunu yapanlara yazıklar olsun!

Manisa'da 23 Mayıs'ta 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda, 27 Mayıs'ta da Kırkağaç 6'ncı Jandarma Komando Er Eğitim Alayı'nda bir askerin hayatını kaybettiği bin 120 askerin de hastaneye kaldırıldığı gıda zehirlenmelerinin ardından bu kez de 69 asker yine gıda zehirlenmesinden rahatsızlandı. 

General Seyfettin Çalbatur Kışlası 1'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda bazı askerler, dün akşam yemeğinin ardından rahatsızlandı. Bulantı ve kusma şikayeti görülen 85 asker, revire başvurdu. Durumları iyi olan 26 askere ise revirde müdahale edildi. 69 asker ise birliğe sevk edilen ambulanslarla Manisa Merkezefeni ve Manisa Devlet Hastanelerine sevk edildi. Serum tedavisi uygulanan askerlerin, sağlık durumunun iyi olduğu, 24 saat müşahade altında tutulacağı belirtildi.

Manisa Halk Sağlığı İl Müdürlüğü'nün kışlaya gönderdiği 5 kişilik ekibin su numuneleri aldığı öğrenilirken, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) bağlı Gıda Kontrol Müfreze Komutanlığı'ndan görevlendirilen ekibin de, askerlerin son 3 günde yediği yemeklerin numunelerinin alarak İzmir'deki laboratuvar da inceleyeceği belirtildi.

SABOTAJ İHTİMALİ

Olayla ilgili yazılı açıklama yapan CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu da, askerlerin neden zehirlendiklerinin bir an önce kamuoyuna açıklanmasını istedi. Sabotaj ihtimalini gündeme getiren Nurlu, "Çünkü artık bu olay sıradan bir zehirlenme vakası değildir. Manisa'nın en büyük birliklerinde askerler sık sık zehirleniyorsa ve hiçbir tedbir alınmıyorsa ortada çok ciddi bir sorun vardır. Sabotaj ihtimali de artık değerlendirilmelidir" dedi.

Sıradaki Haber