17 °c

Meral Akşener'den ilk açıklama!

Meral Akşener, merakla beklenen yeni partinin kuruluşunu kamuoyuna açıklıyor...

Güncel Haberi
Meral Akşenerden ilk açıklama!
Meral Akşener'den ilk açıklama!

İçişleri Baknalığı'na İyi Partisi'nin kuruluş dilekçesini veren Meral Akşener ardından Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’ne geldi. 

‘Türkiye İyi Olacak’ sloganıyla partinin kuruluşunu açıklayan Meral Akşener'in ilk sözleri şöyle...

Aranızda olmaktan duyduğum onuru söylemek istiyorum. Allah’ım sana şükürler olsun. Türkiye’nin kurtuluşunda, kuruluşunda, yükselişinde Ankara’dan başlayarak yürüyen müyük milletim... Türkiye’nin her yerinden işini, evini ,ailesini bırakıp yollara düşen mesele Türkiye ise Türk milleti ise çıkarız, yürürüz geliriz diyen kahraman dava arkadaşlarım...

21 AYLIK MÜCADELE

Evet siz kahramansınız. Tam 21 aydır mücadele ediyorsunuz. Siz iradelisiniz, inançlısınız, imanlısınız. İnançlı insanlara, haklı insanlara Allah yardım eder. Biliyorum ki bizlere de yardım edecek inşallah.

Büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları bu toprakların ikinci defa vatan kılınmasında milli iradeyi esas almışlar, savaşı bile Millet Meclisi ile yönetmişlerdir.

TÜRKİYE AVRASYA OLACAK

Umutlarımız hayallerimiz var. Gücümüz var. Adil bir Türkiye istiyoruz. Özgür bir toplum istiyoruz. Hakkımız var. Yeni bir siyasal hareketle Türkiye kucaklaşmasını başlatıyoruz. Allah hayırlı eylesin.
İyi; adalettir, kararlılıktır, umuttur, gelecektir, bilgidir, zenginliktir, cesarettir. O da burada var. İyi; medeniyet demektir ve bu yolun taşlarını sadece cesurlar döşer.

Türkiye coğrafyasıyla kucaklaşıp Avrasya olacak. Dünya ile kucaklaşacak… 'İyi Parti' ile güçleneceğiz mutlu bir Türkiye olacağız.

BİR ALAN ARAMIYORUZ

Bizler siyasette bir alan aramıyoruz, bunu talep de etmiyoruz. Çağrımız bütün Türkiye’ye inanıyoruz ki partimiz daha güçlü bir Türkiye’nin yolunu açacaktır.

Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Rauf Orbay, İsmet İnönü, Celal Bayar ve Adnan Menderes’i, Süleyman Demirel’i, Necmettin Erbakan ve Başbuğ Alpaslan Türkeş’i, Turgut Özal’ı, Bülent Ecevit’i, şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nu ve ebediyete intikal edip de adını burada zikredemediklerimizi rahmetle anıyoruz.

2017 Türkiye’sinde toplumun önüne konan gündem ile dünya gündemi örtüşmemektedir. Türkiye dünyadaki gelişmeleri okuyamamaktadır.

EĞİTİM 11 YILA ÇIKACAK

'İyi Parti' olarak kararlıyız, eğitimde kalite artacak, bilim ve teknolojiye öncelik verilecektir. Hedefimiz ortalama 7 yıl olan eğitimi 11 yıla çıkartmaktır. Hedefimiz ilk 20 ülke arasına girmektir. Eğitimi ailelerin üzerinde yük olmaktan çıkaracağız inşallah.

Hukuk kamu düzeninin olmazsa olmazıdır. Devlet adil olmalıdır. Adalet cehaletin düşmanıdır. Korkakların düşmanıdır. Bu nedenledir ki haktan ve liyakatın olmadığı yönetimler korkak yönetimlerdir.

Sıradaki Haber