17 °c

Mezitli'de muhtarlar tüm işlerinde bisikleti kullanacak

MERSİN (AA) - Mersin'in merkez Mezitli ilçesindeki 2'si kadın 40 mahalle muhtarı, bundan sonra mahalledeki bütün işlerinde araç yerine belediye tarafından kendilerine hediye edilen bisikletleri kullanacaklar.Kimisi bugüne kadar hiç, kimisi 20-30 yıldır bisiklete binmeyen muhtarlar, Sağlık Bakanlığı tarafından "Kişisel Aktiviteyi Teşvik Projesi" kapsamında Mezitli Belediyesine...

Güncel Haberi
Mezitli'de muhtarlar tüm işlerinde bisikleti kullanacak
Mezitli'de muhtarlar tüm işlerinde bisikleti kullanacak

MERSİN (AA) - Mersin'in merkez Mezitli ilçesindeki 2'si kadın 40 mahalle muhtarı, bundan sonra mahalledeki bütün işlerinde araç yerine belediye tarafından kendilerine hediye edilen bisikletleri kullanacaklar.

Kimisi bugüne kadar hiç, kimisi 20-30 yıldır bisiklete binmeyen muhtarlar, Sağlık Bakanlığı tarafından "Kişisel Aktiviteyi Teşvik Projesi" kapsamında Mezitli Belediyesine verilen ve belediye yetkililerince kendilerine hediye edilen bisikletleri teslim aldı.

Uzun yıllar sonra bisiklete binecek olmanın heyecanını yaşayan 2'si kadın 40 muhtar, ilk başta bisiklete binmekte zorlanırken, bazıları ilk kez bindiği bisikletle mahallenin tüm işlerine koşacak.

- "Mahalleli muhtarın peşinden gidecektir"

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, tarihi Soli Pompeipolis'in yanındaki bisiklet yolunda düzenlenen dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, ilçede yaklaşık 1 buçuk kilometrelik bisiklet yolu yaptıklarını söyledi.

Bu çalışmalardan dolayı Sağlık Bakanlığının kendilerine ilk etapta 350 bisiklet yardımı yaptığını belirten Tarhan, şöyle konuştu:

"Daha sonra bu bisikletlerin sayısı 850'ye tamamlanacak. Burada amaç bisiklet kullanımı yaygınlaştırmak, daha sağlıklı olmak, araçlardaki akaryakıt tüketimini azaltmak ve araç trafiğini biraz rahatlatmak gibi çok yönlü faydası var. Zaten Mezitli'nin coğrafi yapısı, iklimi yılın her günü neredeyse bisiklet kullanımına elverişli. Batıdaki gelişmiş ülkelerde insanlar arabası varken 7'den 70'e herkes bisiklet kullanmakta."

Tarhan, Mezitli'nin artık bisiklet kenti unvanını taşımasını istediklerin aktardı.

Muhtarların toplumun liderleri olduğunu vurgulayan Tarhan, "Sizlerin bisiklet kullanması mahallenizdeki diğer insanları da teşvik edecektir. Bu sadece bireysel fayda sağlamayacak siz mahallenizde öncü olacaksınız. Siz bindiğiniz zaman artık mahalleli de muhtarın peşinden gidecektir." dedi.

Tarhan, belediye meclis üyelerine daha önce bisiklet dağıttıklarını, ilçede yaşayan ve Mezitli Kart sahibi olanlara da dağıtmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Bisikleti teslim alan Atatürk Mahallesi Muhtarı Badegül Kaptan da 6 yaşında geçirdiği kazadan sonra ilk kez bisiklete bineceğini söyledi.

Geçirdiği bisiklet kazasını anlatan Kaptan, "Mahallede 2 küçük kız olarak bir ağabeyimiz bizi gezdiriyordu. Ben arkada oturuyordum. Ayağımı dengesiz tuttum bisikletin tekerine ayağım sıkıştı. Tekerle birlikte yuvarladım. Büyük bir kaza geçirdim, ciddi rahatsızlık geçirdim. Sonra bisiklet bende fobi olarak kaldı. O nedenle bu güne kadar hiç bisiklet sahibi olmadım. Yıllar sonra ilk defa bisikletim oluyor ve bineceğim. Biraz da ürküyorum." dedi.

Diğer mahalle muhtarları da yetkililere teşekkür ederek, bundan sonra mahalledeki işlerde bisiklet kullanacaklarını belirtti.

Sıradaki Haber