17 °c

MHP'den toplu istifa önlemi!

Son dönemde art arda gelen toplu istifa haberlerine karşı MHP harekete geçti. YSK'ya başvuran yönetim çıkan haberlerin yalan olma ihtimaline karşı istifa dilekçesi kopyalarının partiye gönderilmesini talep etti.

Güncel Haberi
MHPden toplu istifa önlemi!
MHP'den toplu istifa önlemi!

Meral Akşener'in yeni parti girişiminin ardından MHP'de hızla artan toplu istifa haberlerine karşı önlem alındı. MHP, 'MHP’de deprem' ve 'MHP’de şok istifa' başlıklı haberlerle ilgili Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurdu. 'Partinin kamuoyu nezdinde yıpratılmaya çalışıldığı' ifade edildi.

Verilen dilekçede, söz konusu haberlerde 'üyeleri olmayan kişilerin de sanki parti üyesiymiş gibi gösterildiği' belirtilerek, YSK'dan istifa edenlerin dilekçelerinin bir kopyasınının partiye gönderilmesi talep edildi. Başvuruda, 'söz konusu haberlerin birçoğunun yalan ve yönlendirmeli olduğu' belirtilerek, '"parti teşkilatlarının yalan haber yapan kaynaklara yönelik hukuki ve cezai yollara başvurabilmesi hakkının zaman itibarıyla geciktiğine' de atıfta bulunuldu. 

YSK KABUL ETTİ

MHP'nin başvurusunu değerlendirmeye alan YSK, 12 Eylül'de oybirliğiyle 'istifa dilekçelerinin aynı gün ilgili partinin ilçe başkanlığı yetkilisine verilmesini' kabul etti. YSK ayrıca istifa dilekçelerinin örneklerinin il ve ilçe seçim kurulu başkanlıklarına kurum içi elektronik posta ile iletilmesini de oybirliğiyle karara bağladı.

Sıradaki Haber