17 °c

Milli Savunma Bakanı açıkladı: 41'i TSK mensubu 157 şehidimiz var

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Zeytin Dalı Harakatı ile ilgili olarak "Maalesef 41 Türk Silahlı Kuvvetlerimizden, 116 ÖSO mensubu olmak üzere toplam 157 şehidimiz vardır" dedi.

Güncel Haberi
Milli Savunma Bakanı açıkladı: 41i TSK mensubu 157 şehidimiz var
Milli Savunma Bakanı açıkladı: 41'i TSK mensubu 157 şehidimiz var

Milli Savunma Üniversitesi Harp Enstitüleri Karargah Subaylığı 1. Dönem Eğitim Mezuniyet Töreninde Zeytin Dalı Harekatın 42’inci gününde gelinen noktaya ilişkin bilgiler veren Nurettin Canikli şunları söyledi: “ Zeytin Dalı Harekatının 42. Günündeyiz. Kahraman Mehmetçiğimiz ve ÖSO adım adım Afrin şehrinin merkezine doğru ilerliyor. Şuan 615 km karelik alanda, 94 meskun mahal ve 42 kritik noktanın hakimiyeti sağlanmıştır.

BUGÜNE TSK’DAN 41 , ÖSO’DAN 116 ŞEHİT VAR

41 Türk silahlı kuvvetlerinden şehit, ÖSO’dan da 116 şehit, toplam 157 şehidimiz vardır. Bu vesile ile şehitlerimize rahmet diliyorum,

2295 terörist bölgeden temizlenmiş ve etkisiz hale getirilmiştir. Terörle ve teröristle mücadelede ateşkes olmaz. Son terörist etkisiz hale getirilinceye  kadar mücadele devam eder. Terörle mücadele ayrıca sadece Türkiyenin değil, herkesin bütün dünyanın görevidir. Ve bu görev tamamlanana kadar devam edecektir.

 ORDUMUZ ASLA VE ASLA HİÇBİR MASUMA ELİNİ SÜRMEMİŞTİR

Sosyal medyadan harekatı itibarsızlaştırmaya yönelik birçok operasyon yapılmaya çalışılmaktadır. Alınan tedbirlerle bu yalan bilgiler kısa sürede ortaya çıkarılmakta, deşifre edilmekte ve bütün dünyaya duyurulmamaktadır. Bu operasyon sırasında tarih şahittir ki, binlerce yıllık şanlı geleneğe sahip ordumuz, asla ve asla hiçbir masuma ve mazluma elini sürmemiştir. Bu nedenle özellikle sosyal medyadaki haberlere asılsız ve gerçek dışı eski fotoğraflara asla itibar etmemeliyiz.

YERLİ VE MİLLİ İMKANLARLA

Bu operasyonlarda kullanacağımız silah sistemlerinin önemli bölümünü Yerli ve milli imkanlarla üretmek zorundayız. Ve hamdolsun bugün bu noktadayız. Örnek vermek gerekirse Zeytin Dalı harekatının kara harekatı kısmında kullanılan mühimmatını yüzde 91’i yerli ve milli mühimmattır.“

Sıradaki Haber