17 °c

Mısırlıoğlu'na Atatürk'e hakaretten soruşturma

Mustafa Kemal'i kastederek "Heykellerin köpek leşi gibi sürüklendiğini göreceksiniz" diyen yazar Kadir Mısırlıoğlu hakkında Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret suçundan soruşturma başlatıldı.

Güncel Haberi
Mısırlıoğluna Atatürke hakaretten soruşturma
Mısırlıoğlu'na Atatürk'e hakaretten soruşturma

Skandal açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen yazar Kadir Mısıroğlu hakkında Mustafa Kemal Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret suçundan soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, basında yer alan ve yazar Mısıroğlu'na ait olan video kaydında geçen beyanlarıyla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldığı bildirildi. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçlarını Soruşturma Bürosu'nca yürütülen soruşturmanın, Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret suçundan başlatıldığı kaydedildi.

NE DEMİŞTİ?

Mısıroğlu, sosyal medyada gündeme gelen bir videosunda şu ifadeleri kullanmıştı:

"İstediğimiz olmuş değildir. Yarı yoldayız. Nasıl buluğa ermemiş bir çocuğa 'niye evlenmiyorsun' demezsen Hükümet'e de 'niye şeriatı ilan etmiyorsun' diyemezsin. Vakti var. Her ulus bir zamana rehmolunmuştur. Sizin nesliniz İslam'ın mutlak galebesini, küfrün mutlak yıkılışını, heykellerin köpek leşi gibi sürüklendiğini görecek. Siz göreceksiniz. O gün beni hatırlayın."

Sıradaki Haber