17 °c

Moody's'in Türkiye'nin kredi notunun indirmesini Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş siyasi olarak yorumladı

Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu düşürmesiyle ilgili Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, alınan kararı siyasi içerikli olarak yorumladı. Sabah saat 9.30'da Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Bakanlar Kurulu toplandı. Toplanan Bakanlar Kurulu'nun ardında Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Moody's'in Türkiye'nin kredi...

Güncel Haberi
Moodysin Türkiyenin kredi notunun indirmesini Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş siyasi olarak yorumladı
Moody's'in Türkiye'nin kredi notunun indirmesini Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş siyasi olarak yorumladı

Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu düşürmesiyle ilgili Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, alınan kararı siyasi içerikli olarak yorumladı. Sabah saat 9.30'da Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Bakanlar Kurulu toplandı. Toplanan Bakanlar Kurulu'nun ardında Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu düşürmesini değerlendirdi. Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu düşürmesi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu Baa3'ten Ba1'e çekip not görünümünü durağan olarak belirlemişti.

Moody's yapmış olduğu yazılı açıklamada, Türkiye'nin uzun vadeli kredi notunun, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından 18 Temmuz'da başlatılan negatif izleme sonucu "Baa3"ten "Ba1"e revize edildiği bildirmişti.

Not indirim kararına dış finansman yükümlülüklerine yönelik risklerin artması ile kurumsal güçler ve büyümenin zayıflaması gerekçe gösterilmişti.

Derecelendirme kuruluşu, buna karşın, "durağan" not görünümünün Türkiye'nin büyümeye devam eden büyük ve esnek ekonomisi ile güçlü mali disiplinini yansıttığını kaydetmişti.

Tamamen siyasi bir karar 

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Bakanlar Kurulu saat 9.30'da Çankaya Köşkü'nde toplandı. Yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı ardında Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu düşürmesini değerlendirdi. Bu konunun Bakanlar Kurulu'nda gündeme geldiğini söyleyen Kurtulmuş, alınan kararın tamamen siyasi içerikli olduğunu savundu.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un yapmış olduğu konuşma şu şekilde:

"Bu değerlendirmenin zaten metnine de baktığınız zaman birçok noktada siyasi içerikli analizler yer almaktadır. Ancak bizim anlamakta zorluk çektiğimiz husus, 21 Eylül günü Moody's'in analistlerinin yapmış olduğu analizde ortaya koydukları perspektif nasıl oldu da iki gün içinde tam tersi bir noktaya evrildi. Bunun izahında zorlanıyoruz." dedi. Biz herhangi bir derecelendirme kuruluşunun Türkiye ekonomisi ile ilgili ‘Aferin ne güzel gidiyorsunuz’ demesini, her şeyin güllük gülistanlık olduğu anlamına nasıl almadıysak; bugün herhangi bir derecelendirme kuruluşunun Türkiye ekonomisinin görünümünü durağana çevirmesi ve notunu değiştirmesini de hayatın sonu, kıyametin kopuşu olarak telakki etmeyiz."

Sıradaki Haber