17 °c

MÜ'den bazı akademisyenlerin çıkarılması

İSTANBUL (AA) - Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Marmara Üniversitesi (MÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesindeki görevlerinden alınan bazı akademisyenler, üniversitenin Anadoluhisarı yerleşkesi önünde, öğrencilerin katılımıyla basın açıklaması yaptı. 686 Sayılı KHK ile ihraç edilen 330 akademisyen arasında bulunan Marmara...

Güncel Haberi
MÜ'den bazı akademisyenlerin çıkarılması
MÜ'den bazı akademisyenlerin çıkarılması

İSTANBUL (AA) - Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Marmara Üniversitesi (MÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesindeki görevlerinden alınan bazı akademisyenler, üniversitenin Anadoluhisarı yerleşkesi önünde, öğrencilerin katılımıyla basın açıklaması yaptı.

686 Sayılı KHK ile ihraç edilen 330 akademisyen arasında bulunan Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Yüksel Taşkın, Baran Uncu ile araştırma görevlileri Canan Özbey ve Fırat Çapan, fakültedeki eşyalarını toplayarak üniversiteden ayrıldı.

Anadoluhisarı yerleşkesinden ellerinde çeşitli dövizler taşıyan öğrencilerle birlikte çıkan öğretim görevlilerini, yerleşke önünde de bir grup öğrenci alkışlarla karşıladı.

Akademisyenlere destek açıklamasına, CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel de katıldı.

Yerleşke önünde basın açıklaması yapan Taşkın, öğrencileri ile gurur duyduğunu ve kendilerine onların sahip çıktığını ifade ederek, "Geleceğimizi rahatlıkla ve memnuniyetle bu insanlara emanet edebileceğimize bir kez daha inandım. Bu benim güvenimi ve inancımı tazeledi. Mücadele ederken onurumu, gücümü arttırdı. Kimseden nefret etmemem gerektiği ve kimseye kızgınlık duymamam gerektiğini gösterdi. Belki bazılarına acıyabilirim. Çünkü ben bir siyasi tarihçiyim. İleride bu dönemin tarihini yazarken bazılarının çok ciddi utanacağını biliyorum. Ben ve benim arkadaşlarım, haksızca işlerinden olanlar işlerine dönecekler ve onurlu bir hayatı sürdürecekler. Gece rahat uyuyacaklar bundan eminim." dedi.

Açıklamanın ardından, Taşkın ve diğer akademisyenler, öğrenciler tarafından çiçeklerle uğurlandı.

Bu arada, polisin üniversite ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Sıradaki Haber