17 °c

Müftü açıkladı: İstanbul'un 10 bin camiye ihtiyacı var

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul'da 3 bin 365 caminin olduğunu belirterek "İstanbul'da en azından 10 bin tane daha camiye ihtiyaç duyulduğunu düşünüyorum" dedi

Güncel Haberi
Müftü açıkladı: İstanbulun 10 bin camiye ihtiyacı var
Müftü açıkladı: İstanbul'un 10 bin camiye ihtiyacı var

Camilerin İslam medeniyetinin önemli bir taşı olduğunu dile getiren İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, ''Bu yüzden camilerle ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla 1-7 Ekim tarihleri arasında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanıyor. Burada amaç hem kendi görevlilerimizin görevlerinin farkında olması hem de toplumun bu manada uyarılması adına farkındalık faaliyetleri yapmak'' diye konuştu.

'İSTANBUL'DAKİ CAMİ SAYISI YETERSİZ'

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul'da cami sayısının yeterli olmadığına dikkat çekerek ''İstanbul'da olması gereken cami sayısı, nüfusa göre 15 bindir ama bugün İstanbul'da 3 bin 365 cami var. İstanbul'da en azından 10 bin tane daha camiye ihtiyaç duyulduğunu düşünüyorum. İstanbul'da bazı yerlerde 50 bin kişiye, 30 bin kişiye bir cami düşüyor. Bu çok büyük bir rakam. 30 bin kişin olduğu yerde bir tek cami bulunması, özellikle cemaatin en yoğun olduğu zamanlarda yer bulamamasına neden oluyor. İnsanlarımızın cami ihtiyaçlarının karşılanacağı adımların atılması lazım'' ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber