17 °c

NATO Savunma Bakanları Toplantısı

BRÜKSEL (AA) - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, NATO Savunma Bakanları Toplantısı kapsamında çok sayıda ikili görüşme gerçekleştirdi. Işık, savunma harcamalarının artırılması, NATO'nun Karadeniz'deki varlığının güçlendirilmesi, NATO komuta yapısının yenilenmesi ve hibrid savaş gibi yeni tehditlere hazırlık konularının görüşüldüğü Savunma Bakanları Toplantısı'nda Türkiye'yi...

Güncel Haberi
NATO Savunma Bakanları Toplantısı
NATO Savunma Bakanları Toplantısı

BRÜKSEL (AA) - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, NATO Savunma Bakanları Toplantısı kapsamında çok sayıda ikili görüşme gerçekleştirdi.

Işık, savunma harcamalarının artırılması, NATO'nun Karadeniz'deki varlığının güçlendirilmesi, NATO komuta yapısının yenilenmesi ve hibrid savaş gibi yeni tehditlere hazırlık konularının görüşüldüğü Savunma Bakanları Toplantısı'nda Türkiye'yi temsil etti.

NATO-Gürcistan Komisyonu ve DEAŞ'la Mücadele Koali̇syonu Savunma Bakanları Toplantısı'na da katılan Işık, ikili görüşmeler de gerçekleştirdi. Bugün önce Gürci̇stan Savunma Bakanı Levan Izoria görüşen Işık, daha sonra Suudi Arabistan Savunma Bakan Yardımcısı Muhammed Bin Abdullah El Aiş ile bir araya geldi.

Işık, yarın Münih Güvenlik Konferansı'na katılacak.

Bakan Işık dün de sırasıyla, İspanya Savunma Bakanı Maria Dolores Cospedal Garcia, İtalya Savunma Bakanı Roberta Pinotti, İngi̇ltere Savunma Bakanı Michael Fallon, Fransa Savunma Bakanı Jean-yvers Le Drian ve ABD Savunma Bakanı James Mattis ile görüşmüştü.

Sıradaki Haber