17 °c

Netanyahu yine 'Error' veriyor!

Geçtiğimiz günlerde İngiltere'nin Manchester kentinde yapılan kanlı saldırıda 22 kişi hayatını kaybetti. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu olayın ardından attığı tweet ile bu olayı da Filistin'e bağlamaya başardı.

Güncel Haberi
Netanyahu yine Error veriyor!
Netanyahu yine 'Error' veriyor!

İngiltere'nin Manchester kentinde 22 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası bütün kent yasa boğuldu. Olayla ilgili yapılan araştırmalar sonucu sadırıyı terör örgütü IŞİD üstlendi. 

Henüz olayın izleri silinmemişken İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ortaya yeni bir iddia atarak gündeme oturdu.  İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, intihar bombacısının Filistinli, kurbanların ise İsrailli olması durumunda Filistin'in saldırganın ailesine maaş bağlayacağını savundu.

Filistin lideri Mahmud Abbas'ın Manchester'daki saldırıyı kınadığını hatırlatan Netanyahu, "Umarım bu gerçek bir değişikliğin müjdecisidir" dedi.

Netanyahu Twitter'dan paylaştığı videoda şöyle konuştu: "Eğer Manchester saldırganı Filistinli ve kurbanları İsrailli olsaydı, teröristin ailesi Mahmud Abbas'tan maaş alırdı."

​İsrail Başbakanı, "Bu Filistin kanunudur. Bu kanun değişmelidir" ifadelerini kullandı.

 Abbas’la Beytüllahim’de buluşan Trump: Ortadoğu barışı için her şeyi yapacağız
Abbas, ABD Başkanı Trump ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında, Manchester'daki saldırıyı kınamış ve taziyelerini iletmişti. 

Beyaz Saray, "ABD Başkanı ve Filistin lideri, Filistin'in teröristlerin ailelerine ödeme yapılması konusunda görüşmenin devam etmesi için anlaştı" açıklamasında bulunmuştu.

Öte yandan Netanyahu'nun açıklamasını destekleyen, daha önce ‘Arapların öldürülmesi'ni öven İsrail Eğitim Bakanı Naftali Bennett, "Bir terörist Manchester'da 22 masum insanı öldürüyor. Ailesine ayda 5 bin dolar maaşa bağlandığını hayal edin" dedi.

Sıradaki Haber