17 °c

Nijerya Devlet Başkanı Buhari'nin ofisini fareler bastı!

Nijerya Devlet Başkanı Muhammadu Buhari'nin 3 ay süreyle evinden çalışacağı açıklanmıştı. Buhari'nin yokluğunda ofisini farelerin bastığı belirtildi.

Güncel Haberi
Nijerya Devlet Başkanı Buharinin ofisini fareler bastı!
Nijerya Devlet Başkanı Buhari'nin ofisini fareler bastı!

Buhari sağlık sorunlarının ardından tedavi için geldiği İngiltere'de üç ay kaldıktan sonra ülkesine geri döndü.

Evi yeterli donanımda

Nijerya Hükümet Sözcüsü, Garba Shehu Buhari'nin yokluğunda ofisinin fareler tarafından zarar gördüğünü açıkladı. Evinden çalışacak olan Buhari'nin evinin yeterli donanıma sahip olduğu ve mükemmel çalışılabileceği de belirtildi.

İstifası isteniyor

Nijeryalılar'ın bazıları Buhari'nin sağlık sorununun ne olduğunun açıklanmamasına tepki göstermiş, bazıları da Buhari'nin ülkeyi yönetemeyecek durumda olduğunu öne sürerek istifasını talep etmişti.

Kulak enfeksiyonu denildi

Buhari ilk olarak 2016 yılının Temmuz ayında Londra'ya tedavi için giderken sağlık sorunu süregelen bir kulak enfeksiyonu diye duyurulmuştu. Bu yılın Ocak ve Mayıs aylarında ise açıklanmayan sağlık sorunları nedeniyle Buhari tekrardan Londra'ya geldi.

Endişelenecek bir şey yok

Hükümet Sözcüsü Shehu, Buhari'nin sağlık sorunlarıyla ilgili "Buhari'nin sağlığıyla ilgili endişe edecek hiçbir şey yok. Gördüğümüz kadarıyla karşımızda yeni bir Buhari var: Enerjik, odaklanmış ve sağlıklı" açıklamasında bulunsa da Muhalif siyasetçiler Buhari'nin prostat kanseri tedavisi gördüğünü öne sürdü. Buhari ise bu iddiaları yalanladı.

Sıradaki Haber