17 °c

Nuriye Gülmen'e yine tahliye yok

KHK ile ihraç edildikten sonra açlık grevine başlayan ve bir süre sonra da tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın 5. duruşması bugün görüldü.

Güncel Haberi
Nuriye Gülmene yine tahliye yok
Nuriye Gülmen'e yine tahliye yok

Açlık grevinin 238'inci gününde 38 kiloya kadar düşen Nuriye Gülmen için mahkemeden tutukluluk halinin devamına kararı çıktı. 

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu görevinden ihraç edilen ve göreve iade gerekçesiyle  açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça'nın 'silahlı terör örgütüne üye olmak', 'Toplantı ve  Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından yargılanmalarına Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Savcı adli kontrolle tahliye istedi

Duruşmada, tutuklu sanık Gülmen ile tedavi gördüğü hastaneden Ses ve  Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlantı yapıldı. Tutuksuz sanıklar Acun Karadağ ve Özakça ise salonda hazır bulundu. Savcı, bir önceki celsede verilen mütalaasını tekrar ettiklerini  belirterek, toplanacak delil kalmaması, delillerin karartma ve kaçma şüphesi  olmaması nedeniyle sanık Nuriye Gülmen’in adli kontrolle tahliyesini istedi. Gülmen de delilleri karartma şüphesinin olmadığını belirterek tahliye talebini yineledi. 

Mahkeme tutukluluğa devam dedi

Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme Nuriye Gülmen hakkındaki kararını açıkladı. Mahkeme, Gülmen hakkında istenen tahliye talebi, 'kuvvetli suç şüphesi' ve 'atılı suçun mahiyeti' gerekçesiyle reddedilerek tutukluluğun devamına karar verildi. Duruşma 1 Aralık'a ertelendi.

Sıradaki Haber