17 °c

Öğrencilere "bilgisayar yazılımı" eğitimi

ANKARA (AA) - Sıradışı Eğitimciler Derneği Gönüllülerince (Se-der), ilkokul öğrencilerine bilgisayar program yazılımı konusunda eğitim vermek amacıyla etkinlik gerçekleştirdi.Bir alışveriş merkezindeki bilgisayar mağazasının sponsorluğunda gerçekleşen etkinlikte konuşan Se-der üyesi Öğretmen Fevziye Bal, bilgisayar yazılımı, kodlaması konusunda minik öğrencilerde farkındalık...

Güncel Haberi
Öğrencilere bilgisayar yazılımı eğitimi
Öğrencilere "bilgisayar yazılımı" eğitimi

ANKARA (AA) - Sıradışı Eğitimciler Derneği Gönüllülerince (Se-der), ilkokul öğrencilerine bilgisayar program yazılımı konusunda eğitim vermek amacıyla etkinlik gerçekleştirdi.

Bir alışveriş merkezindeki bilgisayar mağazasının sponsorluğunda gerçekleşen etkinlikte konuşan Se-der üyesi Öğretmen Fevziye Bal, bilgisayar yazılımı, kodlaması konusunda minik öğrencilerde farkındalık geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Bal, "Çocuklar algoritma, bilgisayar yazılımının ilk temelleri ve adımları üzerinde birtakım uygulamalar yapıyorlar. Daha ziyade çocukların kendi oyunlarını kendi yazabileceklerinden yola çıkarak bu uygulamaları çocuklarla yapıyoruz. Çocuklarımız bilgisayarla fazla ilgililer, fakat bilgisayarı sadece tüketiyoruz. Bu anlamda bilgisayarın üreticisi olmaları konusunda gayret gösteriyoruz." diye konuştu.

Bazı ortaokullarda daha önce bu çalışmayı yaptıklarını hatırlatan Bal, bilgisayar yazılımının mantığını çocuklara öğretmeye çalıştıklarını, ön bilgileri verdikten sonra öğrencilerin kağıt üzerinde ve bilgisayarda kodlamaları uyguladıklarını belirtti.

Hacettepe Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümünde öğrenci olan ve etkinlikte gönüllü olarak bulunan Ömer Faruk Şafak da, ilkokul öğrencilerine bilgisayar programlarına giriş konusunda eğitim verdiklerini, bu yaştaki çocuklara çoğu ülkede programlama eğitiminin sürekli verildiğini dile getirdi.

Sıradaki Haber