17 °c

"Öğrencilerimizin AA'da çalışmasını dileriz"

ANKARA (AA) - Ankara Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu Temsilcisi Yaser Cheng, Anadolu Ajansı (AA) ve Tayvan Merkez Haber Ajansı (CNA) arasında imzalanan ikili iş birliğini geliştirmeye yönelik mutabakat zaptını hatırlatarak "Artan karşılıklı anlayışımız çerçevesinde, burada okuyup mezun olan öğrencilerimizin bir gün Anadolu Ajansında çalışmasını dileriz." dedi.Ankara Taipei...

Güncel Haberi
Öğrencilerimizin AA'da çalışmasını dileriz
"Öğrencilerimizin AA'da çalışmasını dileriz"

ANKARA (AA) - Ankara Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu Temsilcisi Yaser Cheng, Anadolu Ajansı (AA) ve Tayvan Merkez Haber Ajansı (CNA) arasında imzalanan ikili iş birliğini geliştirmeye yönelik mutabakat zaptını hatırlatarak "Artan karşılıklı anlayışımız çerçevesinde, burada okuyup mezun olan öğrencilerimizin bir gün Anadolu Ajansında çalışmasını dileriz." dedi.

Ankara Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonunun ev sahipliğinde, Tayvan'ın çay kültürünün tanıtıldığı davete çok sayıda diplomat, akademisyen ve medya mensubu katıldı.

Ankara Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu Temsilcisi Cheng, burada yaptığı konuşmada, Tayvan'ın Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılara yönelik yardım projeleri kapsamında, Hatay Reyhanlı'da Suriyeli çocuklar için bir okul inşa edildiğini belirtti.

İstanbul Sultangazi'de de sivil toplum örgütleri aracılığıyla Suriyeli çocuklar için dört okulun inşa edilmesine katkıda bulunduklarını söyleyen Cheng, okulların yanı sıra Suriyelilerin ücretsiz sağlık hizmeti alabilecekleri bir kliniğin açıldığını kaydetti.

Türkiye ve Tayvan arasında tarım, medya ve dil eğitimi konularında iş birliği çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Cheng, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığına (YTB) da uluslararası öğrencilere sağladığı Türkiye Bursları için teşekkür etti.

- "Öğrencilerimizin AA'da çalışmasını dileriz"

Davetliler arasında bulunan Anadolu Ajansı (AA) Uluslararası Haberler Yayın Yönetmeni Faruk Tokat'a katılımından dolayı teşekkür eden Cheng, AA ve Tayvan Merkez Haber Ajansı (CNA) arasında imzalanan ikili iş birliğini geliştirmeye yönelik mutabakat zaptını hatırlattı.

Cheng, "Artan karşılıklı anlayışımız çerçevesinde, burada okuyup mezun olan öğrencilerimizin bir gün Anadolu Ajansında çalışmasını dileriz. Umarız, Anadolu Ajansı bir gün Tayvan'da bir muhabir de görevlendirir." dedi.

- "Türk çayı da çok lezzetli"

Ankara Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu Temsilcisi Cheng, çay türleri ve ikramı sergisinin de yer aldığı davette, AA muhabirine Tayvan çay kültürünü anlattı.

Tayvan'da çay kültürünün derin bir tarihi olduğunu, en sevilen çayın yeşil çay olduğunu söyleyen Cheng, "Tayvanlılar çayı sadece içmezler, çayı yemek pişirirken, hatta tatlı yaparken de kullanırlar. Çay, Türklerde olduğu gibi bizde de kültürün bir parçası. Çayla ilgili ortak deneyimlerimiz var. Ayrıca şunu belirtmeliyim ki Türk çayı da çok lezzetli." diye konuştu.

Bütün insanların hürriyet ve haysiyet bakımından eşit doğdukları için çay servisinde eşitliğin ön plana çıktığını vurgulayan Cheng, "Bu, çay sanatıdır. Çayı fincana dengeli bir şekilde koyarız. Yalnızca miktarda değil, tatta da eşitlik sağlanmalıdır." dedi.

Cheng, karşılıklı anlayışın ve iş birliğinin derinleşmesi için kültür, tarım, eğitim, dil, sanat ve yemek alanlarında değişim programlarının artması gerektiğini de belirtti.



Sıradaki Haber